Jį pamatė daugiau žiūrovų nei „Skrydį per Atlantą“. Mat juosta apie prūsų sukilimą buvo demonstruota tuometėje Lenkijos Liaudies respublikoje, Čekoslovakijoje ir Vokietijos Demokratinėje respublikoje, ir plačiojoje SSRS. Tik Lenkijoje juosta buvo pavadinta „Prūsų vadas“, Čekoslovakijoje buvo rodoma kaip „Vienas prieš dievus“.

Minėjau, kad istoriniai filmai yra labai brangūs, tad sąmatinė meninio, kaip tada vadindavo, filmo „Herkus Mantas“ vertė buvo 1 100 000 rublių. Su kuo tai palyginti? Imkime tokį pavyzdį. Vilniaus Šv. Petro ir Pauliaus bažnyčios restauracija, trukusi nuo 1975 iki 1987 metų, kainavo apie 600 000 rublių. Maža to, kad filmas buvo labai brangus, jis buvo labai sudėtingas lokacijų ir rekvizito požiūriu. Reikėjo visko, ko neturėjo ar nemokėjo pagaminti tuometė Lietuvos kino studija. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)