Jie visai nereiklūs, augs ir skurdžiame dirvožemyje, nebijo sausrų. O atėjus rudeniui atsiskleidžia visas grožis varpinių sodų. Jie nusidažo nuo auksinės spalvos iki ryškiai raudonos. O jei susilaikysite ir nekirpsite ryškių varpų, tai sodas žavingai atrodys ir žiemą. Apšerkšnijusios nėriniuotos varpos taps sodo akcentu.

Dabar apžvelgsime keletą geidžiamiausių varpinių augalų.

1. Pampų žolė arba Kortaderija – ypatingai puošnus augalas, sukurtas didelėms erdvėms, padovanos begalybės ir laisvės jausmą. Subtropikuose, kurie yra jos tėvynė, ji gali užaugti iki 3 m aukščio. Vidutinėse platumose žiemoja tik viena iš jos rūšių.

2. Miskantai kuo puikiausiai auga ir žiemoja Lietuvoje, rudenį išleidžia puošnias varpas, kurios gali puošti sodą net visą žiemą. Pagrindinis jų privalumas – dekoratyvumas nuo pavasario iki rudens ir net žiemos metu.

3. Muhlenbergia arba rožinė žolė, kuri išleidžia rožines varpas, panašias į rausvą debesėlį. Labai populiari vakarų Europoje ir Amerikoje, Lietuvoje dar labai retai sutinkama, bet dėka entuziastų bandoma šią nuostabią žolę prijaukinti ir mūsų klimate.

4. Stipa penata nereikalauja priežiūros, nereikli dirvožemiui, geriau auga saulėtoje vietoje. Žiemą reikia labai gerai uždengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)