Klasikinę „peleniaus“ istoriją pasakojantis filmas buvo rodomas daugelyje Azijos šalių. Tačiau tik Tarybų Sąjungoje filmą pažiūrėjo beveik 63 milijonai žmonių. Aktoriai Mithunas Chakraborty ir Kim Yashpal tapo sekso simboliais, o dainos skambėjo beveik kiekviename kieme. Atvirai sakant, filmą mačiau tik sykį ir tai buvo prieš 38 metus, tačiau pasileidęs treilerį prisiminiau ne tik daugumą dainų, bet ir nesudėtingą ir kupiną klišių siužetą.

„Disco Dancer“ / „Disko šokėjas“ (Indija, 1982)

Vis tik Bolivude, kaip ir bet kuriame dideliame kino fabrike, būna visko. Seniausioje masinių filmų industrijoje, kuri skaičiuoja savo pradžią nuo 1899-ųjų (kai tuo tarpu Holivudo „gimtadienis“ yra 1910), per metus pagaminama apie 2500 filmų, kuriuos pažiūri apie 3 milijardai žiūrovų. Holivudas gali pasigirti kur kas kuklesniais rezultatais. Per metus Kalifornijos industrija išleidžia apie 500 pavadinimų filmų, kuriuos pasižiūri apie 2,6 milijardo žiūrovų visame pasaulyje. Nors Bolivudas gamina filmus beveik vien tik hindi kalba, o anglakalbiai filmai pasklinda po visą žemės rutulį, tačiau filmai Indijoje ir gretimose šalyse yra pasiekę kultinį statusą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)