Kaip ir daugelis tais laikais (A. Jankauskas gimė 1947 m.), jis pašto ženklus pradėjo kolekcionuoti dar būdamas moksleivis, tačiau šį hobį vėliau nukonkuravo muzika – grojo keliais instrumentais. Baigęs Kauno politechnikos institutą, tapo inžinieriumi energetiku ir net 45 metus paskyrė Lietuvos energetikos sistemos plėtrai. Grįžti į filatelijos pasaulį vyrą paskatino žmona. Nuo tada A. Jankauskas pradėjo rinkti įvairių šalių pašto ženklus su žymiausių dailininkų paveikslais.

Įstojęs į filatelistų klubą Kaune, A. Jankauskas pradėjo domėtis lietuviškais prieškariniais pašto ženklais. Kadangi apie tai informacijos buvo nedaug, filatelistui kilo mintis žiniomis pasidalyti ir su kolegomis. Net 20 metų jis sistemino ir kaupė informaciją, kuri 2012 m. virto beveik 500 puslapių knyga su 6000 iliustracijų – „Lietuva. Specializuotas pašto ženklų katalogas (1918–2012 m.)“. 2019 m. išleido dar vieną katalogą, kuriame sudėjo viską, ką pavyko rasti apie falsifikatus Lietuvos filatelijoje. Šios knygos yra vienintelės tokios Lietuvoje, be to, sulaukusios ir tarptautinio įvertinimo.

Metų filatelistas ne tik prisidėjo prie informacijos apie Lietuvos filateliją sklaidos, bet ir pats yra sukūręs ne vieną pašto ženklą, eilę pirmos dienos vokų bei proginių antspaudų. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)