– Man litrą „Žebenkšties giros“! – užriaumojau prie įtartinai prašmatnia staltiese užtiesto staliuko.

– Ponas, čia – prabangus prabangaus elito restoranas „Stiklainiai“, – mandagiai paaiškino barmenas. – Galim pasiūlyti jums elitinio šampano „Kriugeris“, elitinio vyno „Grandas Kriu Kriu“ ir, žinoma, elitinio alaus „Jacob Wins 3“. Įpilsim į stiklainius.

Pasiunčiau baromeną toliau nei jis kada nors buvo pasiųstas ir nuvariau į baru pavadintą skylę netoli mano ofiso. Sklandė visiškai pagrįsti gandai, kad ši vietelė nebankrutuoja tik todėl, kad kasdien joje geriu bačkomis.

– Man „Žebenkšties“! Ir kuo daugiau! – stūgavau prie įtartinai riebaluoto skylės stalo.

– Bus! – pareiškė pilstytojas. Jis nemelavo, nes netrukus mano naguose atsidūrė trilitrinis giros bokalas. Išliurlinau per minutę.

– O dabar – „Skorpiono giros“ dvilitriaką! – šaukiau aš.

Netrukus atsirado ir dvilitrinis. Kai jau buvau besirengiantis išmaukti jį vieninteliu mauku, atsilapojo bariūkščio durys. Linguodamas įėjo apšepęs kažkur labai labai matytas snukis.

– Į sveikatą! – bokalą netikėto svečio garbei pakėliau aš. – Vyrukas linktelėjo. Kai jis priėjo prie barmeno, mano stiklas jau buvo tuščias.

– Zdarowa! – pasisveikino nepažįstamasis. Iškart supratau, kad gerai išmano šnekamąją alkoholizmo kalbą.

– Privetas! – rūgtelėjau aš. – Klausyk… Brolau, tu man labai matytas. Kuo tu vardu? Mane vadina MPBD.

– Aš – Misteris Alkotesteris, – prisistatė baro svečias. – Bent jau taip mane vadina chebra, nes turbūt mano rankoj – visada alus ir vinčesteris. Hiphopą mėgstančios kekšaitės kreipiasi į mane Bushiku, nes mėgstu pauostyt krūmelius.

– Nu, nieko sau! – savo ausimis negalėjau patikėti aš. – Taigi tu – legendinio „D&G Konglomerato“ narys!

– Buvęs narys… Planavau būti pornorepo žvaigžde. Deja, kortos kiek nevykusiai sukrito… – atsiduso Bushikaz. – Kilogramas, Peilis ir Dunduliavas jau seniai išmetė mane iš grupės…

– VaJėzau! – pasibaisėjo baro guru. – O tai kas nutiko?..

– Ai… Aš nuolat misteriaudavau ir alkotesteriaudavau… Dažniausiai prieš koncertus… – toliau dūsavo reperis. – Prisiskanaudavau tiek, kad nelikdavo kitiems…

Nu, ir kas čia tokio?! – pasipiktinau aš. – Prisiskanauja net karaliai, o tu – ne karalius! Man irgi būna – lekiu per dykumą, nors nėra ten alaus… Po to pabundu ir apsidairau – taigi aš savo chatoj, o čia visada yra labai labai stiprios giros! Atsidarau jos bambaliuką ir atsigaivinu.

– Pažįstama situacija, MPBD… – šyptelėjo D&G legenda Bushikaz. – Mano bute tiek galimai nealkoholinio alaus, kad nors šauk, nors stauk. Ten nėra „palauk“ – tėra „palak“. Statau tau kai ko gaivaus!

– Va čia tai šneka! – apsidžiaugiau aš. – Statyk, reperi, statyk!

Reperis pastatė. Maždaug 10 kartų iš eilės. Tada 10 kartų stačiau aš. Belakdami pastebėjom, kad trūksta Gėrimo & Gertuvių muzikos. Pareikalavom, kad barinėtojas paleistų muzono tiems, kurie nieko nebijo, o labiausiai nebijo baliavoti vidury darbo dienos. Baromenas įjungė „D&G Konglomeratą“, o aš su buvusiu konglomeratininku švenčiau toliau.

– Laikas keistis, brolau. Laikas keistis… – po kelių valandų šventimo nerišliai veblenau aš. – Jei staiga nusvirs galva žemiau peties, barmene, duok vandens ugnies, duok ugnies!

– Aš žinau ir tu žinai, kad mes laksim girą kasdien amžinai, – kai ėmiau skanauti krištolinio vandenuko, dar nerišliau pradėjo veblenti Bushikaz. – Ar man lakti stiprią girą padėsi? Jei taip, mes būsim jau dviese!

– Baliavojam išvien! Aš žinau – mano chebra varo gerai: įkalt neatsisako niekada tikrai! – rimavau aš. – Kas iš tavo krištolo vandens stapariko, jei nedrįsi jo pakelt?..

– Darome gurkšt gurkšt gurkšt! Darome op op op! – dar ne kartą išdrįsti pakelt ragino baro pilstytojas.

Mes išdrįsom. Kol skambėjo Gėrimui & Gertuvėms subalansuoti hitai, Bushikaz papasakojo begalę skandalingų istorijų iš D&G gyvenimo. Pasirodo, mėgstamiausia Kilogramo grupė – „More Gays Inc.“, Peilis turi žvėriškų kompleksų dėl to, kad jo parašo prašo tik fanės malalietkos, o Dunduliavui patinka pensininkės. Kadangi netyčia tyčia buvo įjungtas mano diktofonas, artimiausiu metu galit tikėtis sensacingų antraščių.

Bet, kaip sakoma, anksčiau ar vėliau kažkas privalo pakilt nuo stalo taręs: „Pakaks! Netgi alkoholiko kantrybė turi ribas! O jeigu aš padauginęs numirčiau, „Portalo Minus“ skaitovai neturėtų ką skaityt!“ Taigi aš pakilau ir išėjau iš šitos tarpuvartės palikęs markeriu ant jos stalo eiliuojantį reperį.

„Gerai, kad turiu biuletenį, pateisinantį mano Gėrimą & Gertuves, kurios truks mažiausiai savaitę, – prieš užmigdamas mąsčiau aš. – Rytojui reikia nedaug – tik riebesnių antraščių, click’ų ir babkių.“

Dėmesio! Šios humoreskos, neparemtos jokiais faktais, autorius nerekomenduoja elgtis, mąstyti ir gyventi taip, kaip tekste elgiasi, mąsto ir gyvena jo personažas MPBD. Bet kokių humoreskoje minimų žmonių vardai, pavardės ir/ ar pseudonimai, pareigos ir/ ar darbovietės neturi nieko bendra su gyvenusiais ar gyvenančiais asmenimis, jų pareigomis ir/ ar darbovietėmis. Bet koks jų vardų, pavardžių ir/ ar pseudonimų, pareigų ir/ ar darboviečių panašumas ir/ ar sutapimas visiškai atsitiktinis. Jokių sąsajų su realybe neturi ir tekste aprašomi įvykiai; taip pat – prekės ženklų, muzikos grupių bei kiti pavadinimai. Autorius nesiekia nieko įžeisti, pažeminti ar įskaudinti. Humoreska, kurią ką tik perskaitėte, tėra išgalvotas aštrus, juodas ir absurdiškas humoras, kuris jokiu būdu nepretenduoja į tiesą. Šis tekstas neatspindi nei DELFI, nei paties autoriaus pozicijos.

Valstybinė lietuvių kalbos komisija (VLKK) turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad humoreskoje svetimybės ir žargonas vartojami stiprinant šnekamosios kalbos įtaigumą. Visi svetimi ir žargoniški žodžiai tėra literatūros kūrinio dalis, nepretenduojanti į bendrinę kalbą ir nerekomenduotina vartoti skaitytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)