Štai 2019 metais atšventėme 500-ąsias genijaus mirties metines ir iki šios dienos turbūt negalėtume surasti specialisto, kuris būtų pajėgus aprėpti visas da Vinci tyrinėjimų sritis. Tiesiog šiais laikais tokių daugiabriaunių intelektualų nėra lengva surasti. Oksfordo universiteto profesorius, dailės istorijos tyrinėtojas Martinas Kempas net pamėgino įvardyti tikslesnį tokių specialistų skaičių. Jo teigimu, tai būtų daugiau nei trylika atskirų sričių žinovų.

Kai žmonija susidomi ar susižavi kokia nors asmenybe, nepaliks jos neištyrinėjusi iki mikrodalelių. Būtent taip nutiko ir su Leonardo da Vinci paveikslais. Mikrobiologai tiria išlikusius da Vinci paveikslus ir beveik gali pasakyti, kuris paveiksle esanti taškelis yra tikras dailininko potėpis, o kur tik su laiku atsiradęs pelėsis, dulkelė, ant paveikslo kadaise nutūpusios musės išmata ar neatidaus paveikslo restauratoriaus prisilietimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)