H. Radausko kūryba priskiriama vadinamajai egzodo literatūrai. Šis terminas buvo pasirinktas svarstant, kaip pavadinti lietuvių pasitraukimą iš tėvynės karui baigiantis, atslenkant pavergimui, sunaikinimui – emigracija, tremtimi? „Kas tie pasitraukusieji – emigrantai? tremtiniai? išeiviai? Vienaip ar kitaip pasvarsčius, pasirinktas žodis „egzodas“ (gr. exodos – išėjimas) iš Senojo testamento leksikos, reiškiantis masinį visos žydų tautos išėjimą iš Egipto vergijos. Nes analogiškas buvo lietuvių masinis pasitraukimas iš „vergijos namų“, – rašė literatūrologė Vanda Zaborskaitė „Trumpos lietuvių literatūros istorijos“ II dalyje.

Tad kaip traukėsi vienas iš šių lietuvių inteligentijos šviesulių ir kokiais būdais H. Radauskas išreiškė šią savo patirtį?..

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)