Dabar yra išvesta naujų rūšių rykštenių, kurios nesiplečia, o paklusniai auga ten, kur pasodino. Šiaip rykštenė kuo puikiausiai tiks sodinti ten, kur neauga kiti augalai arba teritoriją užėmusios dilgėlės, tuomet rykštenė čia puikus pagalbininkas, nes ne tik išstums kitas piktžoles, bet ir papuoš aplinką savo geltonomis šluotelėmis. Beje, kai dar neatėjo laikas žydėti, rykštenė vis tiek atrodo patraukliai, nes šluotelės tuomet yra švelniai žalios spalvos ir palaipsniui nusidažo.

Be savo estetinio patrauklumo, šis augalas dar yra ir vaistingas, nuo seno žinomas liaudies medicinoje, taip pat naudojamas ir farmacijoje. Visų pirma, jis padeda sergant inkstų, šlapimo takų ligoms gydyti bei yra stiprus antioksidantas, kuris yra stipresnis nei žalia arbata.

Seniau žmonės tikėdavo, jei kieme užaugo rykštenė, reiškia lauk didelio pelno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)