Ir svarbiausia: nustatyti maksimaliai daugiau valdymo procesų, kurie bus paleisti informacinio poveikio rezultate veikiant valdymo objektą“. Tai ištrauka iš knygos „Introduction to Analytics“.

Toliau rašoma, kad „nustatyti kokie iš šitų procesų bus pagrindiniai, o kokie palydintys. Nustatyti kokie palydintys valdymo procesai atitinka inicijuotiems valdymo subjekto procesams ir kokiu mastu. Nustatyti kokie palydintys valdymo procesai yra neutralūs inicijuotiems valdymo subjekto procesams. Nustatyti kokie palydintis valdymo procesai yra nesuderinami inicijuotiems valdymo subjekto procesams ir kokia masto žala nuo realizacijos nesuderinamų palydinčių valdymo procesų.“

Kitaip tariant informacija apie Koronavirusą yra valdymo įrankis. Jokiu būdu negalima neigti pačio viruso egzistavimo ir jo grėsmės. Tiesiog apžvelkime kaip šios informacijos valdymas daro įtaką dideliems socialiniams procesams.

Kaip tai veikia? Iš pradžių yra rekomendacijos nedaryti tam tikrų veiksmų, kai rekomendacijų nesilaiko dalis visuomenės, informuojama apie tokių veiksmų žalą aplinkiniams, pvz. pora iš Kauno, kuri po Italijos kelionės lankėsi daugybėje viešųjų vietų o paskui jiems diagnozavo COVID-19. Dabar daug straipsnių, postų smerkiančius tokį poelgį ir jau ši informacija veikia dar didesnę visuomenės dalį ir keičia jų elgesį.

Pradėsime mažėjančia tvarka. Vakar Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė, kad ne tik 5 savaitėms uždaromos visos ugdymo įstaigos, bet ir „Dirbame ir su viešuoju transportu. Susisiekėme <...> dėl paspirtukų ir dviračių platinimo, kad jie šiek tiek turėtų pakeisti viešąjį transportą“, – apie pagrindines priemones kalbėjo administracijos direktorius (šaltinis Delfi). Jau matėme ne vieną bandymą Vilniaus miesto savivaldybės populiarinti paspirtukus ir dviračius, ir štai kaip tikri valdininkai esama informaciją naudoja šiai savo idėjai įgyvendinti. Bet tai greičiausiai būtų palydintys valdymo procesai, kurie neutraliai veiks pagrindinius procesus.

Toliau, jau kitą dieną, ryte galima buvo pastebėti mažesnius kamščius. Dėl ugdymo proceso nutraukimo, nemaža dalis studentų grįš namo į miestelius, dėl ko Vilnius dar lengviau atsikvėps. Beje Kinijoje, karantino metu ženkliai pagerėjo ekologija.

Ne kartą girdėjome kaip brangiai valstybei kainuoja išlaikyti ugdymo įstaigas. Dabar planuojama kad ugdymo procesas bus tęsiamas virtualiai – elektroniniu paštu ir per elektroninį dienyną. Kas sutaupys tikrai nemažai lėšų.

Darbas iš namų, kur tai įmanoma irgi labai naudingas, nereikia ne važiuoti į darbą, nei pietauti kavinėse, nei pirkti madingų rūbų bei gali prižiūrėti mažamečius vaikus. Verslininkams nereikės mokėti nuomos už biurus, komunalinius mokesčius ir už kitą darbo įrangą.

Renginiai. Negalima kad susirinktų daugiau nei 100 žmonių. Kokių nepageidaujamų renginių Koronavirusas padėjo atsikratyti Kinijai visi matėme. Ne vieną mėnesį Honkongą drebinę protestai nurimo.

Šalia to turi būti pagrindinis valdymo procesas. Koks jis? „Valstybinė politika ir valdymas tai pasiektas susitarimas tarp skirtingų verslo grupių šalyje, naudojant valstybinės sistemos struktūrą, siekiant savo siaurų verslo tikslų.“

Taigi, pasibaigus pandemijai visi tapsime šiuolaikiškesni ir laimingesni. Pensininkai gaus papildomus priedus už savo anūkų priežiūrą, nes panaikinus darželius atsiras papildomų lėšų. Tėvai dirbs savo namuose šalia vaikų, kurie mokysis nuotoliniu būdu. Ir nebus jokių patyčių, bei skriaudžiamų vaikų mokyklose. Ekologija ženkliai pagerės, nes vis mažiau bus naudojami automobiliai. Dėl mažesnio streso ir vietinės gamybos produktų, ir greičiausiai mažiau mėsos, gyventojų sveikata tik gerės. Vis daugiau darbo atlikinės robotai, o tiems kas nenori dirbti mokės valstybė. Žmonės daugiau skaitys, mokysis, tobulės ir kurs dar gražesnį pasaulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)