Pirmą kartą straipsnis portale delfi.lt publikuotas 2018-08-03.

Gyvenimas prieš 100 metų

Nors esame prie pat Platelių ežero, į Plungės rajoną atvykome ne dėl jo. Šalia ežero medžių pavėsyje slepiasi sodyba, o jos kieme ne tik pelkė, bet ir gėlių, vaistinių žolelių bei prieskoninių augalų darželiai. Tokie kaip augo sodybose prieš 100 metų.

Juos auginanti Vaiva šypteli ir tikina, kad tai tradiciniai lietuviški augalai. „Juos senoliai naudojo vaistams, grožiui. Darželis prie namų buvo moterų rezidencija. Tai nebuvo šiaip darželis – kiekviena moteris jį kūrė pagal savo fantaziją, poreikį“, – sako Vaiva ir pakviečia nuo kepinančios vidurdienio saulės pasislėpti pavėsinėje.

Žolininkė, audėja bei biodinaminio ūkio savininkė į jos sodybą užklydusiems poilsiautojams mielai pasakoja apie primirštų ar net pamirštų augalų vaistines savybes. Moteris taip pat gali pamokyti ir audimo meno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)