2021.02.14 14:38
Valgė riebiai, o ligų buvo daug mažiau: tarpukario lietuvių mitybos paslaptys
(113)www.DELFI.lt
FOTO:
Riebios žąsys, skilandžiai, bulvės, lašiniai... Būtent tokie maisto produktai tarpukariu buvo ant daugumos lietuvių stalų. Šiais laikais gydytojai tokį maistą priskiria tik prie „retkarčiais galimo“ produktų sąrašo, tačiau jokiu būdu nerekomenduoja jo valgyti kasdien ir dideliais kiekiais. Ir vis dėlto – tarpukario Lietuvoje buvo itin mažai nutukusių žmonių ar širdies ir kraujagyslių ligų. Šiais laikais skaičiuojama, kad nutukimą turi kas ketvirtas lietuvis, o širdies ir kraujagyslių ligos yra pagrindinė mirties priežastis. Tad ką tarpukariu mūsų protėviai darė kitaip, kad tokių bėdų neturėdavo?