Galime tykiai ramiai pasitarti, kas mums vėl nepasisekė. Tačiau lochelis kas pavasarį vis išleidžia naujas ataugas. Jis lyg garsiai tėškia – ataugsime. Gyvensime ir po didžiausių šalčių. Nepasiduosime.

Kitas labai slaptos funkcijos augalas yra netoli lochelio tupintis himalajinis pėdlapis. Visos to augalo dalys yra nuodingos. Šaknys, kamienas, lapai. Geriau prie jo nelįsti. Tačiau rudeniop jis subrandina visai nepiktai atrodančius raudonus vaisius. Botanikai tvirtina, kad būtent himalajinio pėdlapio vaisiai yra nenuodingi. Vienintelė nenuodinga augalo dalis. Botanikai man šiaip įtartini žmonės, todėl aš jau kelis rudenius atsigulęs ant žolės atsargiai stebėjau tuos nenuodingus vaisius. Laukdavau praskrendančios musės. Nutūps ar nenutūps ant vaisiaus? Iškart nukris ar dar paskraidys?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)