– Rimante, tempimo pratimai – itin reikalingi veikiausiai propaguojant bet kokią sporto šaką, vis dėlto, tenka pastebėti, kad ypač sportuojantieji savarankiškai šią sporto dalį linkę praleisti. Skundžiasi, kad sunku, arba mano, jog tai nereikalinga. Kokia yra tempimo pratimų nauda?

– Šiuolaikiniame pasaulyje žmonės labai pripratę prie greito gyvenimo tempo. Nuolat kažkur skuba ir sukasi savo rutinose. Panašiai yra ir sportuojant. Dauguma atlieka tik fizinio krūvio pratimus ir dažniausiai praleidžia tempimo pratimus. Nes tam reikia skirti laiko ir, žinoma, kantrybės. 

Mano nuomone, tempimo pratimai labai naudingi kiekvienam sportuojančiam ir netgi nesportuojančiam žmogui. Jie prisideda prie bendros savijautos pagerėjimo. Tempimo pratimai didina lankstumą ir judesio amplitudę. Suteikia daugiau kūno judesio laisvės, kas praverčia...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją