Skaitytoja Virginija klausia: „Parduodu namą, kuris man buvo padovanotas 2019 m. Iki šiol ten gyveno ir buvo registruota mama, notariškai sutvarkyta uzufrukto pagrindu. Mamai yra 87 metai, po šlaunikaulio lūžio ji guli. Aš ją deklaravau savo adresu ir slaugau pati savo namuose. Mama yra veiksni ir pati sutinka notariškai pasirašyti dokumentus, kad aš parduočiau namą. Norėčiau paklausti, kokius mokesčius turėsiu mokėti valstybei pardavusi namą.“

Atsako LJAA narė Roberta Avižienytė:

„Mokestis, kurį gali tekti mokėti pardavus nekilnojamąjį turtą, yra GPM, kuris skaičiuojamas nuo gyventojo gautų pajamų. Nekilnojamojo turto pardavimo, skaitytojos nurodytu atveju – namo pardavimo, atveju siekiant nustatyti, ar reikės mokėti GPM, ir jei reikės – tai kokio dydžio, derėtų atsakyti į šiuos klausimus:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją