Skaitytojas klausia: „Esu ūkininkas. Prieš kelis mėnesius sudariau išankstinę sutartį su klientu, kuria įsipareigojau parduoti didelį kiekį braškių, tačiau dėl karščių, o vėliau ir dėl prasidėjusio lietaus, didelė dalis derliaus supuvo ir nebegaliu įvykdyti dalies savo įsipareigojimų. Sutartyje yra nurodyta sąlyga, jog šalis gali būti atleista nuo atsakomybės, jeigu įvyksta nenumatytos aplinkybės. Ar gamtinės sąlygos gali būti vertinami kaip nenugalimos jėgos aplinkybės ir pagrindas atleisti nuo atsakomybės ir kaip šiuo metu man reikėtų elgtis?“

Atsako Justė Stonkutė, advokato padėjėja, LJAA narė:

„Sudaryta sutartis turi įstatymo galią ją sudariusioms šalims bei įpareigoja laikytis visų sutartyje aptartų nuostatų, tačiau pasitaiko situacijų, kuomet susiduriama su kliūtimis, kurios apsunkina sutarties vykdymą arba net padaro sutartį neįmanoma įvykdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją