Skaitytojas Marius klausia: „Mes su sugyventine įsigijome kotedžą su paskolą, t. y. 135 000 Eur kainavo su daline apdaila, 35 000 Eur įnešėme pradinio įnašo, 100 000 Eur atsiėjo banko paskola. Aš įnešiau 26 500, o partnerė – 8500 Eur. Kotedžą įsirengėme, pagal vertinimą šiuo metu jo kaina siekia 260 000 Eur. Dabar norime parduoti, bet partnerė reikalauja pusės sumos. Paskola imta kartu lygiomis dalimis, bet aš moku už komunalinius mokesčius, be to, kotedžą įsirengėme už pinigus, kuriuos gavau pardavęs savo butą. Turiu ne visas sąskaitas, nes esu mokėjęs už darbus ir be sąskaitų. Ar man priklauso daugiau pinigų, pardavus kotedžą? Kaip išspręsti šį ginčą?“

Atsako LJAA narė, advokatė Kristina Udrienė:

„Prieš atsakant į klausimą, pažymėtina, kad kartu gyvenančių santuokos nesudariusių asmenų nuosavybės teisės sukūrimas yra specifinis, palyginus su nuosavybės teisės į turtą, įgytą santuokos metu, atsiradimu. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)