Skaitytojas klausia: „Baigėsi mano transporto priemonės techninės apžiūros galiojimas. Transporto priemonė sena, todėl remontuoti jos neapsimoka. Šiuo metu mano finansinė padėtis nėra pati geriausia, bet kaimynas minėjo, kad asmenims, kurie gauna pinginę socialinę paramą, galima gauti 2000 Eur kompensaciją įsigyjant naują transporto priemonę. Vis tik pačiam susirasti informacijos nepavyksta. Kaip reikėtų elgtis, norint gauti šią kompensaciją naujai transporto priemonei įsigyti?“

Atsako LJAA narė, advokato padėjėja Justė Stonkutė: 

„Lietuvos Respublikoje įsigaliojus Klimato kaitos programai, nepasiturintiems fiziniams asmenims yra suteikta galimybė pasinaudoti kompensacijos galimybe, įsigijus mažiau taršų automobilį. Kaip teisingai nurodoma skaitytojo klausime, šiuo metu nustatytos kompensacijos dydis yra lygus 2 tūkstančiams eurų. Atkreiptinas dėmesys, jog kompensaciją galima gauti ne visais atvejais, o tik atitikus nustatytas sąlygas. 

Visų pirma, reikėtų žinoti, jog 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)