Ar sporto klubas gali taip elgtis, paaiškino Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) prezidentas, advokatas dr. Edvinas Meškys.

Skaitytoja klausia: „Sporto klube įsigijau metinį abonementą už 12.90 Eur per mėnesį. Pasibaigus šiam laikotarpiui ir jau pusmetį sportuodama kitame sporto klube, gavau SMS žinutę iš pirmojo sporto klubo, jog tariamai esu jiems skolinga 28 eurus ir mano skola bus perduota išieškotojams. Per tą laikotarpį esu gavusi keletą SMS žinučių, kad laukia manęs sporto klube, „Terminale paspaudus mygtuką „aktyvuoti narystę“, „Labas, gavai SMS skirtą naujam klientui? Vadinasi, pasiilgome“, bet nekreipiau dėmesio. Patikrinusi banko išrašus paaiškėjo, kad sporto klubas kas mėnesį nurašinėjo po 28 eurus, nors niekada nesutikau su tokia kaina. Susisiekus su sporto klubu, man pasakė, kad pagal sutartį po termino pasibaigimo sutartis tampa neterminuota „tokiomis pačiomis sąlygomis ir tvarka“, kol jos nenutraukia klientas. Ar sporto klubas gali iš manęs reikalauti mokėti 28 eurus per mėnesį, jeigu abonemento terminas pasibaigė ir aš nesportavau daugiau kaip 6 mėnesius?“

Atsako LJAA prezidentas, advokatas dr. Edvinas Meškys:

„Civilinis kodeksas numato, kad teisėtai sudaryta ir galiojanti sutartis jos šalims turi įstatymo galią, todėl klientė turėtų laikytis su sporto klubu pasirašytos sutarties sąlygų. Visgi, nors sutartį sudarančioms šalims leidžiama susitarti dėl daugelio sąlygų, tokių kaip paslaugų kaina, paslaugų apimtis, apsilankymo dažnumas ir kitų aspektų, tačiau šios sąlygos privalo būti sąžiningos. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją