Vaizdo magnetofonus perpardavinėjo 20 kartų brangiau 

Norint suprasti praėjusio šimtmečio devintojo dešimtmečio pradžios „video bumo“ reikšmę, griaunant sovietinę ideologiją ir praplaunant sovietinio žmogaus smegenis, verta prisiminti informacinę erdvę, kurioje tuo metu egzistavo šalis, ir kaip įsivaizdavo eilinis sovietų pilietis gyvenimą kitoje „geležinės uždangos“ pusėje.

Apie Vakarų gyvenimo būdą SSRS septintojo dešimtmečio pabaigoje buvo žinoma labai mažai. Paprasti žmonės labai retai keliaudavo ne tik į kapitalistines, bet ir socialistines šalis, nes pirmiausia turėdavo praeiti KGB filtrą. Jų net neišleisdavo į Bulgariją, jei neatitikdavo „teisingo elgesio“ principų draugiškoje socialistinėje šalyje.

Kiekvienoje išvykstančioje į kurią nors užsienio šalį grupėje privalomai būdavo kuratorius, kuris turėjo rūpintis „turistų moralės įvaizdžiu“, o grįžęs į tėvynę įteikdavo pranešimą atitinkamoms institucijoms. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)