ROŽINĖ

(03 18 – 03 27)

Šių žmonių šūkis: „Nieko nėra neįmanoma“. „Rožiniai“ mėgsta rizikuoti, ir dažnai ta rizika pasiteisina. Jie aktyvūs, darbštūs darbe, tačiau namie mėgsta patinginiauti, vengia namų ruošos, na nebent mielai darbuojasi sode – mat labai myli gamtą. Galbūt todėl ir jų sveikata beveik nesugriaunama. Jausmų srityje nepastovūs, dažnai keičia partnerius. Į akis krinta beribis „rožinių“ plepumas.

UGNIES RAUDONA

(03 28 – 04 06)

„Gyvenimas – tai nuolatinė kova“, – štai toks „ugninių“ gyvenimo moto. Jie kaunasi dėl vietos po saule kaip liūtai, kartais gali netgi manipuliuoti žmonėmis. Didžiausias malonumas ir gyvenimo džiaugsmas jiems – valdyti. „Ugniniai“ retai kada pamiršta, kas jiems bloga buvo padaryta, todėl neretai būna kerštingi. Tačiau tikri idealistai, kai reikia tarnauti tam, kuo jie tiki. Šie žmonės gyvenime patiria labai daug stresų. Kasdieninė įtampa nepraeina be pėdsakų – jie daug žalos pridaro sveikatai. Gilių romantiškų jausmų ugnies žmonės nepuoselėja, tačiau karts nuo karto susižavi. Kai horizonte pasirodo žmogus, dėl kurio verta pakovoti, jie ir kovoja, nes nemoka pralaimėti. Tačiau laimėję ieško kito partnerio.

OPALO SPALVA

(04 07 – 04 09)

„Gyvenimą galima suplanuoti“, „kiekvienas savo likimo kalvis“ – tai mėgstamiausi šių žmonių posakiai. Jie darbštūs atsargūs, negali pakęsti bet kokių improvizacijų ir nukrypimų nuo pasirinkto plano. Tikslo siekai nuosekliai, atkakliai, tačiau sutrinka pasikeitus aplinkybėms. Opalo spalvos atstovai šiek tiek išpuikę, tačiau tvirtai laikosi duoto žodžio. Tai jiems prestižo reikalas. Vertina patikrintą laiko kokybę. Dažniausiai laikosi sveiko gyvenimo būdo, vengia stresų, todėl sulaukia gilios senatvės. Į akis krinta vienas įdomus jų bruožas: visada tiksliai žino, kas kur padėta. Jausmai jiems – gyvenimo druska.

KRAUJO RAUDONA

(04 10 – 04 19)

Kaip ir ugnies, taip ir kraujo raudonumo spalvos žmonės – apsigimę kovotojai. Jų gyvenimo moto: „Tik pirmyn, niekada nesustok pakelėje!“. Tačiau, jei „ugniniai“ mėgaujasi pačia kova, tai kraujo raudonio žmonėms kova – tik priemonė pasiekti tikslą. Be reikalo jie savo jėgų nešvaisto tuštiems konfliktams, ir nėra kerštingi. Labiausiai už viską brangina savo laisvę. Jie kupini aistringo noro veikti, skuodžia per gyvenimą nesidairydami į šalis. Jie draugiški, iškalbingi, dažnai būna kompanijos siela. Prasta sveikata nesiskundžia, tačiau jei jau suserga, tai jau sunkiai. Įsimyli dažnai ir aistringai, tačiau labai dažnai išsigąsta savo jausmų ir juos slopina. Į akis krinta troškimas visada būti teisiam.

ŽYDRA

(04 20 – 04 30)

„Žydrieji“ kupini gerumo ir dvasinės šilumos. Jų pagrindinis tikslas – ramybė ir harmonija, todėl dažnai galime išgirsti kartojant frazę „angeliška ramybė“. Per savo gerumą kartais nukenčia, nes yra perdėm naivūs ir patiklūs. Tačiau šie žmonės visada labai sąžiningi, jais galima pasikliauti. Sveikata paprastai būna normali, jei sunegaluoja, tai vengia kitiems įkyrėti savo negalavimais. Svajoja apie didelę ir kilnią meilę, neretai tokią ir patiria. Į akis krinta negalėjimas pakęsti tuščiažodžiavimo.

MĖLYNA

(05 01 – 05 10)

Iš „mėlynųjų“ dažnai galima išgirsti sakant: „Gyvenimas yra puikus, gražus, tačiau labai brangiai kainuoja…“. „Mėlynieji“ trokšta gyventi lengvai ir maloniai, neabejingi prabangai ir patogumams, tačiau, jei yra turtingi, niekada savo turtais nesipuikuoja. Niekada netarnauja pinigams, nes mano, kad pinigai tarnauja žmogui. Jie dideli savimylos, bet jų gyvenimo būdas yra patrauklus. Pasitiki tik tais žmonėmis, kuriuos lydi sėkmė. Netgi jausmai priklauso nuo partnerio piniginės storio. Be galo rūpinasi savo sveikata. Į akis krinta tai, kad „mėlynieji“ visada atrodo laimingi, geros nuotaikos.

GRANATO SPALVA

(05 11 – 05 20)

Tai intelektualai, analitikai, dievina mokslą ir siekai žinių, yra be galo smalsūs. „Pažvelk pro didinamąjį stiklą“, – sako jie, ir į viską žvelgia kritiškai, netgi smulkmeniškai. Granato spalvos atstovai nesirūpina kūno poreikiais, nesipuošia, neteikia reikšmės gyvenamajai aplinkai. Kartais kitus erzina siaubingas jų netvarkingumas. Į akis krinta tai, kad mąstyti jiems sekasi kur kas geriau nei veikti, tačiau jų patarimus vertėtų išklausyti, nes jie paprastai būna racionalūs. Sveikata nėra stipri, granato spalvos atstovams stinga atsparumo. Ir meilėje jie nuosaikūs: jų jausmus gan sunku pelnyti.

SKAISTI BALTA

(05 01 – 05 30)

Tai „žmogus orkestras“. Juk skaisti balta susideda iš visų vaivorykštės spalvų. Turbūt visi žinome vaikiško vilkelio principą. Ir „baltieji“ sukasi kaip tas vilkelis, trokšta būti ten, kur vyksta veiksmas. Jie labilūs, gali puikiai suvaidinti tai, ko tuo momentu reikia, užtat turi sėkmei gerą uoslę. Sveikatai neskiria didelio dėmesio, todėl kartais rimtai sunegaluoja. Net paprasta sloga kartais virsta chronišku bronchitu dėl neprisižiūrėjimo. Ir jausmų „baltieji“ nepuoselėja, juos dažnai išbarsto. Į akis krinta tai, kad retai pasimoko iš savo klaidų.

DRAMBLIO KAULO SPALVA

(05 31 – 06 09)

„Noriu – vadinasi, galiu“, – štai toks dramblio kaulo spalvos globotinių šūkis. Tai nepataisomi optimistai, visada geranoriškai nusiteikę kitų žmonių atžvilgiu, mėgsta padėti kitiems, būti reikalingi. Tačiau ganėtinai išsiblaškę. Jei ne tas išsiblaškymas, jie pasiektų kur kas daugiau. Tačiau tas išsiblaškymas kartais būna naudingas. Jie neretai numoja ranka į problemas, todėl jų nevargina stresai, o tai sąlygoja neblogą sveikatą. Meilėje jie laimingi. Moka dalintis jausmais, mėgautis bendrais išgyvenimais, niekada neapvilia partnerio. Į akis krinta tai, kad moka sutaikyti netgi labai aršius priešus.

BLAUSI BALTA

(06 10 – 06 19)

„Fortūnos ratas sukasi“, – mėgsta sakyti blausios baltos spalvos atstovai. Tai išskirtinai neramios sielos – imasi pernelyg daug ir daug ko nesuspėja deramai užbaigti. Pasitiki ne savo pačių jėgomis, o sėkme, fortūna. Dažnai įsivaizduoja esą neklystantys, tačiau niekada nieko nedaro vien tik norėdami pasirodyti. Ir savo sveikata nelabai rūpinasi, todėl dažnai serga. Meilė retai blausios baltos spalvos atstovams atneša laimės. Ką gi, logiška – kam sekasi kortose, tam nesiseka meilėje. Į akis krinta nesugebėjimas panaudoti palankių progų.

SIDABRINĖ

(06 20 – 06 29)

„Rūpinkis savo poreikiais“, – pataria sidabrinės spalvos atstovai kitiems ir patys laikosi šio patarimo. Jie tiki, kad sėkmė būtinai ateis, jeigu tik netingėsi jos ieškoti. Tai labai komunikabilūs žmonės, mėgsta priiminėti svečius, mielai rengia vakarėlius, moterys yra geros šeimininkės. Turi puikų skonį, gražiai rengiasi, tvarkosi namie. Labai mėgsta būti pagirti, todėl gerais žodžiais galima juos papirkti. Sidabro spalvos atstovai neatsparūs peršalimo ligoms, skundžiasi virškinamojo trakto sutrikimais. Jausmai stebėtinai pastovūs. Krinta į akis tai, kad šie žmonės visiškai nepakelia vienatvės.

SALOTINĖ

(06 30 – 07 09)

„Tai stebuklas“, – tokius žodžius labai dažnai išgirsime iš salotinės spalvos atstovų lūpų. „Salotiniai“ tikrai perskaitys šį horoskopai, nes horoskopai, pranašystės, sapnų aiškinimasis – jų stichija. Tiki burtais ir magija. Mėgsta tvarką ir harmoniją, dėl to gali net pasiaukoti. Silpnoji vieta – jiems sunku apsispręsti priimant bet kokį, netgi didelės atsakomybės nereikalaujantį, sprendimą. Sveikata nėra stipri, gali kamuoti migrena ir nervinio pobūdžio skausmai. Jausmai jiems – šventas dalykas. Tačiau meilė ir yra vienintelis pastovus salotinės spalvos atstovų dalykas, nes kitose srityse į akis krinta nuolatinis nuomonės kaitaliojimas.

ŽALIA

(07 10 – 07 19)

„Aš“ – šį žodį dažniausiai kartoja „žalieji“, kurie yra šimtaprocentiniai individualistai. Jie jaučiasi gerai tik tada. Kai visa savo esybe gali atsiduoti pomėgiams, kūrybai. Ką jie veikia? Apie ką svajoja? Kokiais keliais vaikšto? Apie tai kartais nežino net partneris. Tačiau jie yra ypatingai sumanūs, jei reikia – gudrūs ir lankstūs. Juos apgauti beveik neįmanoma. Nors labiausiai mėgsta būti vieni ir didelių kompanijų nemėgsta, tačiau žmones labai greit perpranta. Tarp „žaliųjų“ kartais pasitaiko sveikuolių. Šiaip sveikata jie nesiskundžia. Asmeninio gyvenimo laimė ir meilės tvirtumas labai dažnai priklauso nuo partnerio supratingumo. Į akis krinta savybė ilgam įsiminti ir tai kas gera, ir tai, kas bloga.

AUKSO SPALVA

(07 20 – 07 29)

Tai žmonės, norintys būti pasaulio bamba. Auksinės spalvos atstovai nuolat kuria įspūdingus planus, bet visą gyvenimą ir praskraido svajonių debesyse. Tarp jų pasitaiko daug „nepripažintų genijų“, išlaikytinių, švaistūnų. Ne veltui sakoma: „Ne viskas auksas, kas auksu žiba“. Auksinės spalvos atstovai mėgsta įvairius ekstravagantiškus dalykus. Jų pliusas: turi gilų humoro jausmą, kuris atperka viską. Ir sveikata jų pavydėtina. Tačiau jausmus nustumia nuošalėn. Į akis krinta tai, jog auksinės spalvos atstovai nenori paisyti kitų nuomonės, kartais daro priešingai vien tik iš principo.

GELTONA

(07 30 – 08 08)

„Gyvenimas – tai moterys ir serenados“, – sako „geltonieji“ vyrai. Moterys taip pat mėgsta linksmintis. Jiems sekasi meilėje, jei įsimyli, sulaukia atsako. „Geltonieji“ labai romantiški ir iš šalies žiūrint, atrodo, kad skraido padebesiais. Tik nemanykite, kad jiems trūksta realybės jausmo. Jie tvirtai remiasi į žemę, tačiau vertina tai, kas yra gražu ir miela. Tai sąžiningi žmonės. Kartais jų pasakyta tiesa gali būti labai tiesmukiška ir turėti kitiems skaudžių padarinių. Tačiau tiesą jie visada sakys, kad ir kokia ji bebūtų. Užtat jiems nesvetimi kilnūs mostai ir netgi gebėjimas pasiaukoti. Sveikatos neprižiūri, o gaila… Į akis krinta tai, kad „geltonieji“ stengiasi elgtis kuo garbingiau.

OCHROS SPALVA

(08 09 – 08 18)

„Gyvenimas yra vertas atviro žvilgsnio“, – sako jie. Ochros spalvos atstovai visuomet yra pasirengę padaryti viską, kad tikslas būtų pasiektas, tačiau dėl to kartais perlenkia lazdą ir tampa pernelyg griežti, netgi despotiški, o išskirtiniais atvejais – žiaurūs. Tačiau šie žmonės visada teisingi, viską išsiaiškina iki galo. Ochros spalvos atstovus gali kamuoti medžiagų apykaitos sutrikimai. Meilei ir jausmams teikia didžiulę reikšmę. Jei nėra įsimylėję, neranda sau vietos, mano, jog ne gyvena, o tik egzistuoja. Į akis krintantis bruožas: visada aiškiai žino, ko nori.

TAMSIAI RUDA

(08 19 – 08 28)

„Rudieji“ vadovaujasi principu: „Po žiupsnį iš visų ir iš visur“. Pernelyg paiso patarimų tų, kurie ne ką tegali pasakyti. Tačiau vis tiek „gaudo“ informaciją, susidėlioja bendrą vaizdą iš nuogirdų kaip mozaiką. Todėl pelningą reikalą užuodžią iš tolo. Moka suktis. Dirba labai sparčiai. Tai verslininkai, tačiau smulkieji. Jie turi galvą, yra gabūs ir gyvena nors ir ne turtuolių gyvenimą, tačiau turtingiau nei vidutiniškai. Bloga „rudųjų“ savybė yra ta, kad net mažiausias nesklandumas ilgam išveda iš pusiausvyros. Sveikatos ne itin paiso, todėl kartais serga chroniškomis ligomis. Jausmai išskirtinai nepastovūs. Į akis krinta tai, kad priremti prie sienos „rudieji“ gali prisiimti ne tik savas, bet ir svetimas klaidas. Po to ilgai jie svarsto, kodėl taip pasielgė…

ORANŽINĖ

(08 29 – 09 07)

„Tvarka turi būti“, – griežtai teigia jie. Jau nuo pat mažų dienų žingsniuoja tikslo link. „Oranžiniai“ apdairūs, apsukrūs ir labai darbštūs. Tačiau jie yra perdėtai skrupulingi, dėl to dirbdami gali „užsiknisti“ smulkmenose ir nepamatyti esmės. Šie žmonės labai ramūs ir orūs. Jie likimo smūgius sutinka iškelta galva ir nepalūžta. Sugeba pasirūpinti ir savo, ir artimųjų sveikata, skrupulingai ją puoselėja, išskirtinais atvejais gali turėti hipochondriją. „Oranžinių“ jausmai ramūs, nėra pernelyg audringai išliejami. Į akis krinta tai, jog jie tvirtai laikosi duoto žodžio.

ŠVIESIAI RUDA

(09 08 – 09 17)

„Gyvenimas negyvenamoje saloje“, – tai jų didžiausia svajonė. Šviesiai rudos spalvos atstovai padarys viską, kad tik paspruktų nuo minios. Jiems stinga pasitikėjimo savo jėgomis, tačiau nėra kompleksuoti, kaip gali susidaryti įspūdis. Tačiau žmonės juos vargina, jie linkę užsidaryti šeimos ratelyje. Jei tarp artimųjų santykiai pablogėja, gali sprukti kuo toliau nuo visų, kuriam laikui užsidaryti poilsio viloje, sanatorijoje ar kaime. Geroji savybė – sugeba elgtis itin subtiliai. Sveikata nėra labai stipri, turėtų labiau ja rūpintis. Jausmai, nors ir slepiami, yra pakankamai stiprūs, ir, jei pavyksta rasti tinkamą partnerį, gali būti labai laimingi. Į akis krenta tai, jog dėl savo nedrąsumo ir užsidarymo šie žmonės praleidžia labai palankias progas.

INDIGO

(09 18 – 09 27)

Indigo spalvos atstovai labai džiaugiasi savo gyvenimu, mėgaujasi net smulkmenomis. „Gyventi – tai džiaugtis“, – sako jie. Todėl nepaiso kitų nuomonės, elgiasi savaip, yra apdovanoti ugningu temperamentu. Siekdami tikslo gali būti labai atkaklūs ir netgi agresyvūs, užtat su jais netenka nuobodžiauti. Tai pramaniūgos, pokštininkai. Sveikatą vertina per mažai, todėl kartais ligos užklumpa netikėtai. Jų jausmai pribloškiančiai galingi, visą apimantys, galintys pakeisti visą gyvenimą. Partneriui su tokiais žmonėmis kartais būna sunku. Į akis krinta tai, kad indigo spalvos atstovai vis bando pažaboti savo temperamentą, tačiau nesėkmingai.

TURKIO SPALVA

(09 28 – 10 08)

Šie žmonės stebėtinai apsukrūs: „Net iš giliausios balos galima išlipti sausam“, – sako jie. Ir tai jiems pavyksta. Turkio spalvos atstovai apdovanoti išskirtiniu talentu bendrauti, todėl puikiausiai jaučiasi bet kokioje draugijoje. Gali rasti bendrą kalbą ir su elito atstovais, ir su benamiais, ir su pasipūtėliais, ir su paprastais žmonėmis, ir su vaiku, ir su senuku… Visada laiku ras tinkamą žodį. Rūpinasi ir savim, puoselėja savo sveikatą. Pažeidžiamiausia vieta – galva. Jausmai, kurie, atrodė, bus visam gyvenimui, staiga išgaruoja be jokios priežasties. Meilė – tai vienintelė sritis, kur šie žmonės yra nepastovūs. Į akis krenta puošeiviškumas ir paniška baimė netekti grožio bei patrauklumo.

PARYŽIAUS MĖLIS

(10 09 – 10 18)

Apie šiuos žmones galima pasakyti: „pančiojantis pesimizmas“. Jie subtilūs, bet labai irzlūs, nervingi, labai rūpinasi, kas ką pagalvos, ką pasakys. Labiau už pinigus vilioja žmonių pagarba ir pripažinimas. Jų pedantiškumas gali papjauti be peilio. Šie pesimistai dideli verksniai ir melancholikai. Tačiau visa tai atveria jų darbštumas. Tingėjimas jiems svetima savybė. Sveikata – ne pati stipriausioji Paryžiaus mėlio spalvos atstovų vieta. Jausmams dažnai pritrūksta laiko. Į akis krinta pastangos siekti pergalės tik garbingu būdu.

KARMINO SPALVA

(10 19 – 10 28)

Jų šūkis: „Su daina per gyvenimą“. Šie žmonės spinduliuoja energiją. Jeigu panūsta ko nors siekti, niekas negali jų sulaikyti. Yra be galo azartiški, ir nesvarbu kur: sporte lošime, darbe ar meilėje. Jausmai kartais užgožia viską. Pridaro begalę klaidų, tačiau tos klaidos nėra esminės – jos lengvai ištaisomos. Kadangi jie yra optimistai, nesinervina, todėl dažnai sulaukia gilios senatvės. Į akis krinta pomėgis būti ar bent jau pasirodyti „kietesniu“ už kitus.

PURPURINĖ

(10 29 – 11 07)

Tai dar viena optimistų kategorija. „Neprilygstamas gyvenimas neprilygstamame pasaulyje“, – sako šie maksimalistai. Tikslo link juda tiesiai ir užtikrintai. Ir jiems sekasi! Netgi ligos lenkia juos iš tolo. Jei vis dėlto aplanko nesėkmė, „purpurinius“ aplanko melancholija – juk jie neįpratę prie nesėkmių. Šiaip jau šie žmonės geba būti smagūs ir tolerantiški. Jausmai pastovūs, gilūs ir įsisąmoninti. Neretai jie suranda partnerį, kuris skirtas visam likusiam gyvenimui. Į akis krinta tobulybės ilgesys. Tačiau būtent tobulybės siekimu jie ir yra labai patrauklūs. Tai didžiausias jų pliusas.

BURGUNDIŠKO VYNO SPALVA

(11 08 – 11 17)

Apie burgundiško vyno spalvos atstovus dažnai sakome: „Nepataisomi svajotojai“. Jie perdėtai kilnūs, tačiau nepraktiški. Labiau už viską trokšta būti dėmesio centre, tiesiog dievina komplimentus. Bet ir patys nepamiršta, kad ir kitiems reikia padaryti ar pasakyti ką nors malonaus. Aplinkinius stebina puikia savijauta, tačiau kartais būna linkę tukti. Jausmai šiems žmonėms nėra labai svarbūs. Mylimas žmogus nebūtinai bus pirmoje vietoje. Vieniems labiau rūpi vaikai, giminaičiai, kitiems – draugai, darbas. Apie jausmus jie kartais visai pamiršta. Yra netgi tokių, kurie neįsimyli per visą savo gyvenimą. Į akis krinta pažeidžiamumas.

CINOBERIO SPALVA

(11 18 – 11 27)

„Kiekvienas laimingas savaip“, – toks jų gyvenimo šūkis. Cinoberio spalvos žmonės linkę lengvai ir greitai pasiduoti. Liūdniausia, kad kaltina žmones, kurie jam iš tiesų linki tik paties geriausio. Dėl to neretai pašlyja santykiai su artimaisiais ir draugais. Bloga savybė: dažnai nesirenka žodžių, gali bjauriai plūstis. Užtat yra geri verslininkai, bet tik tuo atveju, jeigu neaptingsta. Turėtų labiau rūpintis sveikata. Dėl persivalgymo ir nejudraus gyvenimo būdo gali atsirasti daug bėdų. Jausmus šie žmonės vertina, meilė kartais jiems tampa svarbiu gyvenimo varikliu. Į akis krinta kraštutinis užsispyrimas ir bukas konfliktavimas.

BORDO

(11 28 – 12 07)

Apie egzistenciją jie mano maždaug taip: „Gyvenimas – tai tarsi lošimas kortomis“. Suriesti į ožio ragą jie geba net geriausius lošėjus. Nesvarbu, kokia partija lošia: verslo, meilės ar kita. „Bordiniai“ nemano, jog reikia paisyti aplinkinių nuomonės, jie neatlaidūs ir kitų silpnybėms. Bet vis dėlto sugeba pelnyti kitų pagarbą ir vertinimą. Sveikata nėra iš stipriųjų. Ligos užklumpa netikėtai. Va, tada jie ir ima rūpintis savimi. Gaila, kad per vėlai. Kartais leidžiasi užvaldomi romantiškų jausmų, bet taip atsitinka ne dažnai. Į akis krinta nekantrumas ir troškimas čia ir dabar pasiekti tikslą.

SKAISČIAI ROŽINĖ

(12 08 – 12 17)

„Pro rausvus akinių stiklus pasaulis atrodo rožinis…“. Nors likimas nevengia karšti jiems kailio, jų optimizmo išmušti nepajėgia. Linkę nuolaidžiauti kitiems ne todėl, kad būtų nuolaidūs, bet dėl to, kad tingi ginčytis. Labai draugiški tie „rožiniai“. Gali į blyną susiploti, kad tik padėtų bičiuliui. Ir jausmai gilūs. Mėgsta lepinti partnerį. Sveikata rūpintis tingi… Į akis krinta begalinis žavėjimasis bet kokiomis permainomis. Labai mėgsta pakeisti aplinką, interjerą, rūbus, bet jausmuose pastovūs.

TAMSIAI VIOLETINĖ

(12 18 – 12 27)

Apie savo gyvenimą jie mano, jog jiems yra skirta „chameleono dalia“. Trokšdami patraukti aplinkinių dėmesį, geba tiesiog neatpažįstamai pasikeisti. Beatodairiškai siekia tobulumo. Šiais žmonėmis galima visiškai pasitikėti: jie laikosi duoto žodžio, yra geranoriški. Tačiau jausmai dažnai būna audringi, neretai nulemia svarbiausius gyvenimo poelgius. Sveikata tarnauja puikiai. Į akis krinta rūpinimasis savo išvaizda. Jie galėtų būti puikūs grožio konsultantai.

INTENSYVI VIOLETINĖ

(12 28 – 01 06)

„Aistra valdyti“, – tai posakis, geriausiai apibūdinantis šiuos žmones. Jie padarytų bet ką, kad tik išvystų pasaulį, klūpantį prie savo kojų. Tačiau jie nėra neteisingi, nemėgsta terorizuoti kitų, yra kilnūs ir garbingi, nors ir valdingi, netgi truputį pikti. Puikiai moka siekti tikslo. Apie juos kiti sako: „kietas riešutėlis“. Sugeba pasirūpinti tiek savimi, tiek artimaisiais, puoselėja sveikatą. Yra truputį individualistai, todėl meilė jiems nėra pirmoje vietoje. Į akis krinta beribis troškimas keliauti.

JUODA

(01 07 – 01 16)

Apie juos sakoma: „Visada pasirengę aukotis“. Iš tiesų, bėdoje jie pirmieji išties pagalbos ranką. „Juodieji“ paperka kitus nuoširdumu, atvirumu ir širdies gerumu, tačiau turi polinkį pernelyg kreipti dėmesį į smulkmenas. Užtat geba išmintingai vadovauti ir valdyti. Sveikata nebloga: serga retai ir niekada – sunkiai. Jausmus visada reiškia pagarbiai. Į akis krinta tai, kad puikiai nuo pašalinių akių moka nuslėpti savo trūkumus – tiesiog vaikščiojanti tobulybė.

BRONZOS SPALVA

(01 17 – 01 26)

Jų neįsisąmonintas noras ir fantazija: „Paskęsti debesyse“. „Bronziniai“ truputį neryžtingi ir kaprizingi, įsivaizduoja, kad nėra geresnio gyvenimo, kaip nuolatinės kelionės. Bloga savybė: jie akimirksniu gali užsiplieksti pykčiu. Gera savybė: visada būna tikrai nuoširdūs, nevaidina jausmų ir jų neslepia. Jei saugotų sveikatą, ji būtų kur kas stipresnė. Meilė būna nepastovi ir permaininga tik iki to laiko, kol sutinka sau skirtą žmogų. Į akis krinta tai, kad juos lengva ir greit nudžiuginti, ir supykdyti, ir sugraudinti…

LELIJŲ SPALVA

(01 27 – 02 05)

Apie gyvenimą jie sako: „Gyventi – tai sapnuoti tolimus kraštus“. Jų išganymas ir prakeiksmas – nuolatinis kraustymasis iš vienos vietos į kitą. Nevertina daiktų, tačiau prie žmonių būna prieraišūs. Geroji savybė – geraširdiškumas. Sveikata neretai apvilia. Jausmuose altruistiškas, jiems svarbiausia – partnerio poreikiai. Į akis krinta tai, kad greit susitaiko su nesėkme ir neišgyvena.

PERLŲ SPALVA

(02 06 – 02 15)

Perlų spalvos atstovų gyvenimo moto: „Jei veikti, tai su užmoju“. Jie aktyvūs, velniškai apsukrūs, galva kupina įvairiausių sumanymų. Mėgsta švaistyti pinigus. Kartais gali išleisti visas santaupas abejotinam dalykui. Niekada kitų neerzina savo pamokslais, labai tolerantiški. Sveikatą prižiūri. Meilė užsiliepsnoja kaip laužas ir ilgai negęsta. Į akis krinta jų įsitikinimas, kad išsimiegoti galima tik savoje lovoje.

CIKLAMENO SPALVA

(02 16 – 02 25)

Geriausiai ciklamenų spalvos atstovų gyvenimą apibūdina posakis: „Sustok akimirka žavinga“. Šie žmonės užsispyrę ir nekantrūs, siekdami jiems svarbių dalykų gali perlipti kitiems per galvas. Jų atkaklumas kartais virsta prievarta, jie linkę terorizuoti kitus. Neretai turi gerą nuojautą, telepato ir ekstrasenso savybių. Bloga savybė ta, kad juos nuolat kamuoja slogios nuotaikos, kurios gadina sveikatą jiems patiems ir aplinkiniams. Jausmai atsiskleidžia netradiciškai. Į akis krinta vengimas konkrečiai apsispręsti.

ŽIBUOKLIŲ SPALVA

(02 26 – 03 07)

Jiems geriausiai tiktų posakis: „Užsispyrimas – asilo dorybė“. Dėl savo beribio įtarumo žibuoklių spalvos atstovai visame kame įžvelgia kėsinimąsi į jų asmens laisvę, teises, teritoriją ir netgi mylimą žmogų. Niekada nepraleidžia progos pasiguosti ir paverkti, bet vertina draugystę, todėl kiti jais nesibodi. Įvairūs negalavimai dažniausiai būna nervinio pobūdžio. Meilėje elgiasi kaip nepatyrę: gali tapti jausmų belaisviais. Į akis krinta tai, kad netgi pasiekę pripažinimo darbe ir visuomenėje, asmeniniame gyvenime yra valdomi kitų.

ALYVINĖ

(03 08 – 03 17)

Apie juos kiti sako: „Simpatingieji darbštuoliai“. Esminiai alyvinės spalvos atstovų gyvenimo dalykai – detaliausias ateities planavimas ir minkšta it vaškas širdis. Nors ir mėgsta planuoti ateitį, tačiau dabartyje jie sunkiai gaudosi, todėl dažnai būna nepunktualūs, išsiblaškę ir netvarkingi. Nors iš tolo užuodžia pelningą reikalą, tačiau nemoka siekti naudos. Tai daugiau teoretikai nei praktikai. Sveikatai skiria ypatingą dėmesį, tačiau ji vis tiek šlubuoja. Kartais įsikalba ligą. Jausmai pastovūs. Į akis krinta padorumas ir nesutrikdoma nuovoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)