Eteryje sukuriama iliuzija apie paranormalių gebėjimų egzistavimą

Anot režisieriaus, labiausiai jį glumina tai, kad „eteryje reklamuojami šarlatanai“ keliauja per Rusiją su paskaitomis apie anapusinį pasaulį ir trečiosios akies atvėrimą, organizuoja magijos salonus.

Boriso Sobolevo teigimu, pirmiausiai jis turėjo galimybę stebėti, kaip kuriamos „Ekstrasensų mūšio“ laidos. Naivuoliai užverčia redakciją pagalbos prašančiais laiškais, tuomet programos redaktoriai vyksta pas juos ir iš anksto viską iššniukštinėja: apklausia kaimynus, vaikystės draugus, gimines, rajono policijos pareigūnus, peržiūri medicinines korteles, stebi socialinius tinklus. Tai yra išsamiai surenka reikalingą informaciją, o po to perduoda ją atitinkamomis dalimis tariamiems ekstrasensams. „Tai sudegusio teatro aktoriai. Tada, kai jau prasideda filmavimas, „ekstrasensas“ atvyksta į šeimą ir pradeda aiškinti sielvarto iškankintiems artimiesiems: „Matau, kaip tavo negyvą sūnų tempė keliu...“. Taip eteryje sukuriama iliuzija apie paranormalių gebėjimų egzistavimą “, – žodžių į vatą nevyniojo Sobolevas.

Režisieriaus teigimu, kai vyksta akivaizdus, sistemingas ir ilgalaikis masinės televizijos auditorijos mulkinimas, tai jau yra moralinis nusikaltimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)