Voratinklį sumezga per kelias savaites

Pradžiai vertėtų suvokti, kad namuose gyvenantys vorai dažniausiai nėra kenksmingi mūsų sveikatai ir tik retais atvejais jie gali įkasti – net ir šiuo atveju ilgalaikių pasekmių nebūtų. Vis dėlto, gyventi su vorais nėra malonu, o žmonėms, kurie turi vorų fobiją, vien nuo minties apie juos gali pasidaryti silpna.

Įdomu tai, kad skirtingos vorų rūšys mezga skirtingus tinklus ir jie turi savų „niuansų“. Tarkime, įprastuose voratinkliuose matomas tarsi atsitiktinis gijų rinkinys, keliaujantis į visas puses, be aiškaus „ritmo“ ar rašto, o voratinklio „tunelis“ yra maždaug per vidurį. Tačiau yra ir tokių voratinklių, kurie primena plonas, tarsi nešvarias gijas, jų „tunelis“ yra šone, kampe, ir būtent ten slapstosi voras.

Minėtiems voratinkliams numegzti vorui gali prireikti kelių savaičių. Dėl šios priežasties nėra prasmės sunaikinti namuose tik vieno voratinklio, o reikia rasti juos visus – priešingu atveju vorai tiesiog apsigyvens kitame voratinklyje ir problema nebus išspręsta.

Jei voratinklis apdulkėjęs – voro jau nėra

Prieš imantis voratinklių naikinimo verta atkreipti dėmesį, ar voratinklis, kuriuo ketinate nusikratyti, nėra apdulkėjęs. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją