Anot jos, nors ir iš karto kyla daug nerimo, ypač jeigu pasiskaitote, kokios gali būti diabeto pasekmės, pirmomis savaitėmis nėra aišku, ką valgyti, reikėtų nusiraminti ir iš karto keisti mitybą. Kuo geriau susidėliosite režimą, ką ir kada valgote, tuo lengviau ir greičiau galėsite reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje ir sumažinsite įvairių neigiamų diabeto pasekmių riziką.
Sergantiems cukriniu diabetu – mitybos specialistės perspėjimas, kokių produktų vengti
(1)www.DELFI.lt
FOTO:
Cukrinis diabetas (lot. diabetes mellitus) – liga, kurią sukelia angliavandenių apykaitos sutrikimai, lemiantys gliukozės kiekio kraujyje padidėjimą (hiperglikemija) arba sumažėjimą (hipoglikemija). Pasaulyje cukriniu diabetu serga apie 100 mln. žmonių, skiriami trys šios ligos tipai. Šią ligą galima palengvinti pasirinkus tinkamą mitybą, tad dietistė Vaida Kurpienė pasidalijo patarimais, ką valgyti ir ko vengti sergantiems cukriniu diabetu.