Rugsėjo 22-ąją amerikiečių aktoriui ir dainininkui Deanui Reedui sueitų 84 metai. Jo nuotraukos prieš kelis dešimtmečius kabėjo daugelyje sovietinių namų, didelė dalis pasaulio žinojo jo vardą, dainas dainavo su ašaromis akyse, net nesuprasdami žodžių. O jo paslaptinga mirtis vis dar kelia daug klausimų ir spėliojimų.

Devintajame dešimtmetyje D. Reedo gyvenime prasidėjo juodasis periodas: jo susikurtas idealus pasaulis griuvo, todėl dainininkas neįsivaizdavo, ko tikėtis toliau. Jis visada labai simpatizavo socialistinei santvarkai, laikė ją teisingesne ir laisvesne. D. Reedas nuoširdžiai tikėjo komunistinėmis idėjomis, todėl niekada nebuvo pripažintas savo tėvynėje, rašoma Reggie Nadelson knygoje „Comrade Rockstar“ („Draugas roko žvaigždė“).

Savo poziciją jis bandė išsakyti tautiečiams 1985 metais, kai lankėsi gimtajame Denveryje. Tačiau nuo pat pirmųjų viešnagės dienų D. Reedas sulaukė grasinančių skambučių – jį kaltino ir vadino išdaviku. Jam buvo siūloma nešdintis į Sovietų Sąjungą, nors iš tikrųjų D. Reedas ten niekada ir negyveno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)