Kad humoro nestokojančiomis knygomis nelyja, paaiškėjo ir pabandžius apklausti pažįstamus knygų gerbėjus, ką juokingo jie galėtų rekomenduoti. Tokių rekomendacijų nėra daug, priešingai nei kalbant apie vadinamąją „rimtą“ literatūrą. Tačiau peržvelgus užsieniečių juokingiausiomis įvardijamas knygas ir leidyklų skelbiamus topus, matyti tam tikros tendencijos.

Taigi, pradedam.

Britų klasika – šias knygas rekomenduoja visi

Dairantis juokingiausių knygų rekomendacijų praktiškai visur sąrašuose tarp pirmųjų minimos Douglaso Adamso knygos. Ypač – pirmoji, pavadinta „Keliautojo autostopu gidu po galaktiką“. Pagal šią knygą buvo sukurtas ir tokio paties pavadinimo serialas, ir filmas „Galaktikos gidas“, ir netgi kompiuterinis žaidimas.

Ši knyga pirmąkart buvo išleista 1979-aisiais, tačiau ją skaitant nejuntamas laikmečių skirtumas. Galbūt dėl to, kad knygos veiksmas persikelia į kosmosą, ir dalis kosminių prietaisų funkcijų, kurios tuomet atrodė kaip fantazija, dabartyje turi panašių analogų. Istorija išties šmaikščiai sudėliota ir skaitytoją įtraukia nuo pat pradžių, kuomet pagrindinis herojus Arturas Dentas gula kryžium savo kieme prieš buldozerį, kuris jau kėsinasi griauti jo namą, mat planuojama per Arturo kiemą nutiesti aplinkkelį. Kaip netrukus paaiškėja, tai – menkiausia bėda, nes visa Žemė tuoj bus nušluota nuo kosmoso „paviršiaus“. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją