Gimus ketvirtai dukrai S. Karosas suprato, kad visuomenei trūksta žinių, o kai ko nors nežinai, tuomet ir bijai, todėl ji netruko įsitraukti į Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacijos veiklą. Dabar moteris keliauja po mokyklas, įvairius renginius ir skaito pranešimus.

„Esu girdėjusi, kad viena biologijos mokytoja vaikams aiškino, jog vaikas gimsta su Dauno sindromu tada, jei mama girtuokliavo. Nesuvokiu, kaip tokias nesąmones gali kalbėti, atrodo, išsilavinęs žmogus. Ir dėl to manau, kad reikia šviesti visuomenę, nebijoti būti matomiems. Savo pranešimus stengiuosi pateikti kuo įdomiau, su humoru. Man atrodo, kad visi mano gyvenimo patyrimai vedė iki šito taško“, – kalbėjo S. Karosas, iki jauniausios dukros gimimo dėstytojavusi LCC tarptautiniame universitete.

Per visą pokalbį moteris nuolat pokštavo ir kvietė įžvelgti tik šviesiąsias gyvenimo spalvas: „Galima rinktis – arba išprotėti, arba į viską žiūrėti su humoru. Aš esu optimistė ir tai labai padeda.“

Mamos dienos progai skirtame Delfi interviu – šilta pažintis su gausia šeimyna, kviečiančia nepasiduoti jokioms gyvenimo negandoms ir nepamiršti tai, kas vis dėlto svarbiausia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)