Mano nuomone, tiesos šioje vietoje yra daug. Esu ne ekonomistas ir ne buhalteris, todėl tikrai neskaičiuosiu, kiek Lietuvoje kainuoja vaikų būreliai, mokyklinės prekės, rūbai, batai, maistas, sauskelnės, vitaminai, pramogos, medicinos paslaugos ir visi kiti dalykai. Esu teisininkas, todėl paskaičiuosiu ir argumentuosiu, kiek Lietuvoje kainuoja užauginti vieną vaiką iki pilnametystės pagal teismų formuojamą praktiką. 

Jūs galite nustebti ir paklausti – teismai juk negali nurodinėti, kiek tėtis ar mama turi skirti lėšų vaikui, nes tai yra šeimos asmeninis reikalas? Kiekviena šeima juk gyvena pagal savo finansines galimybes ir niekas neatiminėja vaikų vien už tai, kad mama ar tėtis kurį laiką neturi darbo ar prasčiau uždirba. Ir šioje vietoje jūs būsite visiškai teisūs. Tačiau teismai turi teisę nurodinėti, kiek mama ar tėtis turi skirti lėšų vaikui, kai tarp sutuoktinių prasideda skyrybų procesas. Šiuo atveju tai jau tampa ne šeimos problema, bet į procesą įsikiša ir valstybė per savo įstaigas bei institucijas (pradedant tais pačiais teismais, baigiant Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba). 

Taigi, jei tėvai skyrybų metu nesutaria, su kuo gyvens vaikas ir koks išlaikymas per mėnesį jam priklausytų, atsakymą į šiuos klausimus randa teismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją