Išvedė vyrą iš šeimos, o paskui jį paliko

Už dainininkės ir oligarcho buvusios žmonos Alionos Kravec nugaros iki šiol nesiliauja šnabždėti ir apkalbėti. Mat kitos aukštuomenės vakarėlių liūtės negali jai atleisti santykių su vedusiu vyru, kai jo žmona ką tik buvo susilaukusi kūdikio.

Tada dar šeimos žmogus Ruslanas Kravecas susipažino su Aliona oro uoste. „Aš važiavau iš naujo savo klipo filmavimo, – pasakojo Aliona Kravec. – Esu gana smulkaus ir trapaus sudėjimo mergina, stoviu oro uosto vidury salės ir galvoju: o, Dieve, kas galėtų padėti man nukelti tuos penkis lagaminus nuo judančios juostos. Ir staiga, tarsi atspėjęs mano mintis, pribėga išvaizdus vyras ir sako man: leiskite, aš jums padėsiu. Taip ir užsimezgė mūsų pažintis.“

Vos spėjusi grįžti namo ir pasidėti daiktus, Aliona sulaukė Ruslano skambučio. Pasakė, kad ji labai patiko jam iš pirmo žvilgsnio ir negali pamiršti. Pakvietė į restoraną. Aliona atsakė norinti pailsėti po kelionės ir paprašė paskambinti po kelių dienų.

Netrukus paaiškėjo, kad tas išvaizdus galantiškas džentelmenas – labai turtingas žmogus, bet jis seniai priklauso kitai moteriai. Tačiau Alionai tai nebuvo kliūtis, kadangi jos svajonių vyras iš karto išsklaidė visas abejones. „Jis man pasakė: „Su žmona jau, galima sakyti, negyvename kartu. Miegame skirtinguose miegamuosiuose. Ir jau prasidėjo skyrybų procesas.“

Netrukus Aliona sužinojo, kad jos išrinktasis turi paauglį sūnų, bet dėl to mergina nė kiek nenusiminė. „Žinoma, jis dar nėra didelis, bet turėtų suprasti ir atleisti tėvui, kuris nusprendė eiti paskui savo gyvenimo meilę“, – sakė ji tada savo draugėms.

Praėjus dar vieneriems metams Aliona sužinojo, kad jos mylimasis Ruslanas turi ne vieną, o du vaikus. Išeina, kad mažasis jau gimė jos ir jo audringos meilės romano įkaršty.

„Tada aš jo paklausiau: kiek turi iš viso vaikų? Geriau pasakyk iš karto ir sąžiningai, – dalijasi prisiminimais Aliona. – Tada jis išraudo, net pažaliavo, bet taip ir nepasakė.“

Mergina nusprendė, kad tokios laimės jai nereikia, ir dingo keliems mėnesiams. Anot jos, visą tą laiką Ruslanas jai skambino ir maldavo susitikti. Kol galų gale pažadėjo mylimajai, kad paliks šeimą. Stebėtina, bet neapgavo.

Nekabino makaronų ant ausų nei man, nei savo žmonai, nes iš savo pažįstamų draugių esu girdėjusi nemažai istorijų, kad dešimtmetį vyras apgaudinėja, maitindamas pažadais ir meilužę, ir žmoną“, – sako Aliona.

Bet tuo staigmenos nesibaigė. Gyventi su gimininga siela trukdė ankstesnė Ruslano sutuoktinė.

„Buvusi žmona elgėsi kaip sterva, ji man skambinėjo, net grasino, sakė, kad neleis mums būti kartu. Aš taip nuo jos pavargau, – giliai atsidūsta Aliona. – Be to ji labai mėgo manipuliuoti vaikais – tai duosianti pasimatyti, tai neduosianti. Bet, kaip sakė išminčius Saliamonas, viskas praeina, praėjo ir tai.“

Aliona išvedė vyrą iš šeimos ir jie šventė meilės pergalę. Tiesa, neilgam. Dar taip neseniai buvęs švelnus, rūpestingas, galantiškas mylimasis tapo despotišku ir valdingu sutuoktiniu.

„Nežinau, gal jam atsirado kokių kompleksų, nes, kur benueitume, visų dėmesys nukrypdavo į mane. Ne tik vyrų. Be to, santuoka mane apribojo nuo mėgstamos veiklos. Kokias dainas bedainuočiau, su kokiais kompozitoriais ir stilistais bedirbčiau, viskas jam netiko ir buvo blogai“, – skundėsi Aliona.

Pragyvenus kelerius metus, jauna moteris suprato, kad nėra nieko bendro su Ruslanu, išskyrus jų dukterį. Kad santuoka buvo klaida ir ją reikia ištaisyti. Moteris džiaugiasi, kad iš tikrųjų niekam ir nereikėjo sukti galvos dėl to, nes skyrybos praėjo taikiai ir tyliai. Nepaisant Alionos angeliško grožio, ji yra įžvalgi ir gudri moteris. Viską numatė iš anksto.

– Aš esu protinga ir toliaregė moteris. Iš karto jam pasakiau, kad sudarysime vestuvių sutartį. Joje viskas buvo nurodyta – kur, kiek ir kam. Ir iškilus atitinkamai situacijai ar susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, pavyzdžiui, skyrybų atveju, kas atitenka man.

Aliona Kravec

Namų tvarkytojoms draudžiama net sapnuoti šeimininkės vyrą

Jauna moteris ir nesiskundžia, nes ji gavo iš savo oligarcho vyro labai solidžią kompensaciją. Jai liko ištaigingas 500 kv. m namas, kur yra ne tik nuosava kino salė, bet ir du baseinai – vienas lauke, kitas namo viduje, erdvus SPA centras, taip pat du prabangūs automobiliai – „Mercedes-Benz“ ir „Porsche“. Ir Aliona Kravec tapo viena turtingiausių laisvų moterų Rubliovkoje.

„Labai mėgstu paplaukioti pašildytame baseine, užsiimti pilatesu, kilnoju svarmenis. Žodžiu, nenuobodžiauju“, – sakė šviesiaplaukė.

Dainininkės nuosavame SPA salone dirba specialiai apmokyti žmonės, masažistai. Be personalo, besirūpinančio šeimininkės sveikata ir grožiu, namuose tvarką palaiko tarnaičių komanda. „Noriu, kad viskas būtų tobulai gražu ir tvarkinga. Greitai dukrelė eis į mokyklą, reikės ieškoti guvernantės ir privačios mokytojos“, – sakė turtuose besimaudanti moteris.

Patekti į Rubliovką dirbti namų tvarkytoja nėra lengva, nes oligarchų žmonų reikalavimų sąrašas būna labai ilgas. Žinoma, praeiti apmokymus gali kiekviena arba beveik kiekviena, bet dar nereiškia, kad ji ir taps namų tvarkytoja.

„Vienas didžiausių reikalavimų – neturėti antsvorio. Po to kitas ne mažiau svarbus punktas – tylėti, – Alionos leidimu atvirauja VIP kambarinė ir vyriausioji namų tvarkytoja Zoja Matlaševskaja. – Taip pat kad nebūtų jokių šeimos problemų, mažų vaikų, kad nereikėtų atsiprašinėti iš darbo tirs kartus per dieną arba neateiti visai dėl vaiko ligos. Be to, namų tvarkytojos visada turi būti sveikos, kad nekosėtų, nesloguotų.“

Tą dieną Zoja, išrikiavusi ant stalo, specialiu kremu blizgino pulką šeimininkės batelių, žinomų pasaulyje dizainerių prekės ženklų ir kainavusių 3–12 tūkst. JAV dolerių, bet kiek spėjusių jau užsistovėti ant lentynų drabužinėje. Nes kas žino, gal poniai Alionai kaip tik šį vakarą prireiks kurių nors?..

Tačiau ir šiuolaikinės „pelenės“ ne visada prigyja turtuolių namuose. Namų tvarkytojoms griežtai draudžiama net sapnuoti šeimininkės vyrą. Jau nekalbant apie tai, kad jos regi jį savo fantazijose.

Ponia taip pat gali bet kurią akimirką parodyti duris, jei tik nesutampa nuomonės dėl ko nors arba dėl to, kad ką nors ne taip pasakė ar padarė. Kita geležinė taisyklė – jokio kišimosi į šeimininkės asmeninį gyvenimą.

„Jei tik pamėgintume persikūnyti į psichoterapeutes, šeimininkė mums iš karto „išrašytų“ siuntimą į Kaščenkos ligoninę (psichiatrinę – aut.), nei spėtume tą padaryti, – toliau atvirauja Zoja. – Ir dar. Niekam neįdomu, ką namų tvarkytoja jaučia ar sako jos nuojauta. Ne namų tvarkytojos darbas kištis į darbdavio reikalus. Priešingu atveju, kaipmat atsidurtume už vartų.“

Anot jos, jei namų tvarkytoja įsisavina taisykles per tris dienas, galima sakyti, kad pasisekė. Ji dirbs ir gaus visai neblogą atlyginimą. Oksana dirba liukso klasės kambarine Rubliovkoje, bet jos atlyginimo užtenka išlaikyti ir vyrą, ir vaikus. Be to, kasmet su šeima vyksta atostogauti į užsienio kurortus, kur apsistoja tik geriausiuose viešbučiuose ir valgo tik geriausiuose restoranuose. Tokios prabangos negali sau leisti net vidurinės grandies vadybininkai. Kadangi Oksana nesuspėja visko padaryti savo namuose, tai nusisamdė valytoją, kuri du kartus per savaitę sutvarko Rubliovkos liukso klasės kambarinės dviejų kambarių butą viename Maskvos miegamųjų rajonų.

Oksana labai brangina savo darbą. Šeimininkės priekabiams nejautri, nepavydi ir turtų. Tik kartais pasako tai, kas paprastai garsiai kalbėti nepriimta. „Žinoma, geriausiai visada pratylėti, – sako Oksana. – Visi tą žino, supranta, bet ne visi gali tai padaryti, nes yra gana sunku. Nugalėti save neretai būna sunkiau, nei nugalėti kitą. O įveikti savyje kilusį pyktį, neapykantą yra dar sunkiau. Reikia to mokytis.“

Turėti gražią, protingą bei socialią žmoną oligarchams nelabai apsimoka

Rubliovkoje netrūksta ir išsiskyrusių, jau balzakiško amžiaus moterų, ir laisvų jaunų moterų. Vienos nesėkmingai ištekėjo, užtat sėkmingai išsiskyrė ir tuo pačiu apsirūpino iki amžiaus galo. Kitos – priešingai, įsikūrė čia savo sąskaita ir aktyviai ieško antrosios pusės. Kartais tenka ieškoti labai ilgai.

„Kiek duotumėt man metų, – koketuojančiai paklausia Ana Kalašnikova. – 27? Iš tikrųjų man greitai bus 30.“

Anai svarbiausias dalykas – palaikyti grožį. Ypač prižiūrimi turi būti plaukai. Anot jos, tai turi būti vienas svarbiausių moters užsiėmimų. Nors tada Ana buvo dar vienišė, bet ji žinojo, kad turi rasti tinkamą ir savęs vertą vyrą. Todėl mergina neleidžia sau atsipalaiduoti nė akimirkai.

Pilingai, botekso injekcijos – be šių ir kai kurių kitų procedūrų nė žingsnio, – sako Ana. Anot jos, būtent išvaizda padeda užsidirbti pragyvenimui, gyventi išrinktųjų rojuje ir nesukti galvos. Bet žurnalistės paklausta, ar tas finansavimo šaltinėlis nesusijęs su VIP (labai svarbių asmenų) palydomis, Ana net supyksta:

– Aš filmuojuosi nuo 17 metų. Esu kino aktorė. Dalyvavau Maskvos kino festivalyje. Mane pastebėjo ir įvertino pats Michailas Michalkovas (iš tikrųjų jo vardas Nikita, kuris yra žinomas Rusijos kino režisierius – aut.).

Paklausta, kokiame filme ji filmavosi ir koks jo pavadinimas, Ana sutriko:

– Kažkoks įdomus filmo pavadinimas, bet niekaip negaliu prisiminti. Palaukit, tuoj pasakysiu... „Kol ji gyva...“ Na, kažkaip taip.

Mergina neslėpė dar vaikystėje nusprendusi, kad bus kino aktorė. Ir norėdama išpildyti savo seną svajonę, baigė aktorių mokyklą Amerikoje. Ir kur parsivežė ne tik diplomą, holivudines ambicijas, bet ir puikiai išmoko anglų kalbą.

Kol kas niekas nekvietė Anos suvaidinti agento 007 draugės. Užtat retsykiais Anos draugai pasiūlo jai nusifilmuoti kuriame nors klipe ir atlikti tiesiog gražuolės vaidmenį. Merginos netenkina tokie vaidmenys, nes ten iš tikrųjų nėra ką ir vaidinti.

O kol kas artimiausi Anos planai – vedybos. Tiesa, neseniai dar neturėjo kandidato į vyrus. Bet bendrais bruožais mergina jau galėjo seniai nupiešti jo portretą. Reikalavimai irgi aukšti. Ir nė per žingsnį neketina atsitraukti. Laimė ne piniguose, o jų kiekyje.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad 2020-ųjų gruodį glamūrinė mergina pasirodė viešumoje su nauju mylimuoju. Anos Kalašnikovos sužadėtinis – verslininkas ir bankininkas Ivanas Semionovas.

Gauti ne tik gražią, bet ir protingą bei socialiai aktyvią žmoną oligarchams nelabai ir apsimoka. Nors su tokia moterimi įdomu, bet reikia jai skirti daug dėmesio, mokėti bendrauti, o tai ir papildomos išlaidos, energija, laikas.

Gauti ne tik gražią, bet ir protingą bei socialiai aktyvią žmoną oligarchams nelabai ir apsimoka. Nors su tokia moterimi įdomu, bet reikia jai skirti daug dėmesio, mokėti bendrauti, o tai ir papildomos išlaidos, energija, laikas. Todėl turtuolių oazėje gyvenantys vyrai vis dar dairosi vadinamųjų „old style“ merginų.

„Oligarchai sako, kad jei merginos galva tuščia kaip puodynė, tai dar net ir geriau. Štai sėdi tokia kandidatė į turtuolio širdį restorane prie stalo, bet tyli, nes neturi ką pasakyti ir nėra apie ką su ja kalbėtis. Visos kalbos nebent apie Louiso Vuittono rankines ar Alexanderio Mcqueeno sukurtus moteriškus batelius. Ir tai dar klausimas, ar žino jų pavadinimus“, – aiškina Rubliovkos oligarchų interesams atstovaujantis advokatas Timūras Maršanis.

Anot jo, paėmęs tokią į žmoną turtingas vyras beveik niekuo nerizikuoja. Nusibos, išmes kaip lėlę. Sušvilps, ji ir vėl atbėgs. „Oligarchai elgiasi su jomis atitinkamai. O jei ir paima į žmonas, tai joms tenka dekoratyvinių kambarinių šunelių vaidmuo. Tai reiškia, kad gyvensi auksiniame narve pagal jo taisykles, – kalba advokatas. – Užsitarnausi pinigų, galėsi rengtis kaip karalienė, bet tavo dažniausiai lankytinos vietos bus virtuvė ir lova. Jei mergina priima tokias taisykles, tada viskas gerai. O jei pradės rodyti kaprizus ir ožiuotis, kaipmat bus uždėtos finansinės sankcijos, anuliuotos kredito kortelės, atimtas automobilis, apriboti susitikimai ir bendravimai su draugėmis. Ir žmona tampa vien namų šeimininke, kuriai nevalia kelti kojos iš namų.“

Advokato tikinimu, būtent tokios merginos dažniausiai ir lieka po skyrybų prie suskilusios geldos. Nes bent ką laimėti iš santuokos joms neužtenka nei intelekto, nei išsilavinimo. Dėl tos pačios priežasties daugumos oligarchų skyrybos neapseina be purvo liejimo vienas ant kito, apatinių skalbimu viešumoje ir kt.

Asmeninė laimė kaip nesiklosto, taip nesiklosto

Užtat verslo moterys, gyvenančios Rubliovkoje, neskuba prie altoriaus. Vienos stambios nekilnojamojo turto agentūros generalinė direktorė Jelizaveta Nekrasova girdėjo ne vieną pasibaisėtiną istoriją apie oligarchų skyrybas iš savo draugių. Moteris patikino, kad pati į tokias pinkles niekada nepaklius. Pirmiausia dėl to, kad savo milijonus užsidirbo pati. Kita vertus, jai skyrybos negresia, nes moteris dar nesiruošia kurti šeimos. Liza linkusi laikyti savo gerbėjus per atstumą. Verslininkė visada gyveno viena. Ir tai ją visiškai tenkina. Liza džiaugiasi, kad rytais nereikia anksti keltis, ruošti pusryčius vyrui ir išlydėti jį į darbą. Geriau jau tą laiką skirti sau.

Be to, jaunai moteriai niekada neteko ginčytis kada ir kur praleisti atostogas. Jelizaveta sako, jei kada nors ir ištekės, tai jos pagrindinė sąlyga vyrui būtų suteikti galimybę gyventi savo atskirą gyvenimą. Bet, anot jos, kol kas neatsiranda nei vienas vyras, kuris sutiktų suteikti tokias gyvenimo sąlygas. Bet ji nė kiek nenusimena dėl to. Svarbiausia gyventi šia diena ir pasikliauti tik savimi.

Vakaras. Prabangus restoranas, kur vienam svečiui vakarienė kainuoja vidutiniškai 5 tūkst. rublių (556,42 eurai). Į vakarėlį, kuriame buvo švenčiamas aukštuomenės liūtės ir blizgaus žurnalo redaktorės Annetes Rudman gimtadienis, sulėkė kone visos Rubliovkos gražuolės. Moterys ta proga apsikarstė pačiais brangiausiais papuošalais su brangakmeniais. Ne juokas, juk teks fotografuotis, o paskui nuotraukos pasklis ne tik po žurnalus, bet ir naujienų portalus. Save gerbianti aukštuomenės liūtė tiesiog privalo per savaitę apsilankyti 3–4 tokiuose vakarėliuose. Vakarėlyje tikras rankinių ir batelių paradas. Tai neatsiejama bet kurio renginio dalis. Kaip ir be išskirtinio prancūziško šampano, rinktinių delikatesinių patiekalų, mados fotografų.

Juk, jei moteris nusipirko naują žinomo dizainerio suknelę, kainuojančią 8 tūkst. JAV dolerių, kur ją daugiau pademonstruoti? Virtuvėje prie puodų? Tam ir reikalingi vakarėliai, kad būtų ką ir kam parodyti, pasigirti. O paskui nukiša ją kuo giliau į spintą. Mat nepadoru pasirodyti viešumoje dar kartą su ta pačia suknele.

Šį kartą svečius linksmino populiari muzikos grupė „Ivanushki International“. Svarbiausia šventės herojė Annetes Rudman apsupta visuotino dėmesio. Viena kviestinių svečių Emma Salimova, drabužių dizainerė pasakė, kad Annetes pasiuvo vakarinį kostiumą, švarką. Kita aukštuomenės liūtė Jekaterina Odincova (buvusi Boriso Nemcovo žmona) „kaip mergaitė mergaitei“ padovanojo sukaktuvininkei skrybėlaitę, nes ji labai mėgsta atrodyti moteriškai. Dar viena įteikė pinigų.

Nors sukaktuvininkė turi visko per akis: didžiulį ištaigingą namą, savo verslą, įžymiausių pasaulio dizainerių kurtus drabužius, naujausio modelio sportinį automobilį ir nuostabią dukrą, bet vis tiek asmeninė laimė vis nesiklosto. Prie kelerius metus Annetes išsiskyrė su vyru. Buvo visko: išdavystės, nuoskaudų, teismų maratonas. Dabar moteris, panašu, jau pasiruošusi naujiems santykiams.

Tokie vakarėliai yra ir puiki proga linksmai praleisti laiką, ir galimybė susipažinti su reikiamu vyru. Kaip kitaip, jei ne iškvietus jį pašokti ir meiliai prisispaudus prie jo. „Dabar sunku moteriai vienai save išlaikyti. Todėl, žinoma, būtų neblogai, jei atsirastų pinigingas ir dosnus žmogus, mėgstantis dovanoti mielas dovanėles“, – sako dar viena išraiškinga gražuolė.

„Rubliovkos vakarėlių nuolatinės lankytojos žino turtingų vyrų medžioklės plotus kaip savo penkis pirštus. Tykoja jų restoranuose ir klubuose, į kuriuos ir užsuka tokie vyrai, o paskui puola ant jų kaip hienos“, – aiškina advokatas Timūras Maršanis.

Net ir kantriausią žmoną gali bet kada pakeisti jaunesnė ir gražesnė

„Mes susipažinome „Facebooke“, kur jis parašė esantis verslininkas ir vieno stambaus banko bendrasavininkis. Per dieną parašydavo po 30 SMS“, – pasakoja dar viena Rubliovkos senbuvė Jana Grivkovskaja, neatsiginanti gerbėjų. Vis tik paaiškėjo, kad šis gerbėjas nebuvo jos laimingas bilietas.

„Atvažiavo, kur aš gyvenu, paskambino į duris ir sako mano namų tvarkytojai: „Labas, aš labai myliu Janą. Kada ji grįš?“ Ir pasakė lauksiąs tol, kol aš grįšiu. Patarnautoja išvirė jam barščių, iškepė kotletų. Bet paskui paaiškėjo, kad jis joks verslininkas, o plikas kaip tilvikas, – guodėsi moteris. – Tik po to supratau, kad turtingų vyrų reikia ieškoti ne per socialinius tinklus. Juo labiau jų nė su žiburiu nerasi pažinčių svetainėse.“

Jana turi ir kuo pasigirti. Prieš kelerius metus vienas turtingas verslininkas padovanojo moteriai 78 kv. m. butą, bet ji atsisakė jame gyventi, nes per mažas. Tada gerbėjas nusprendė parduoti butą, pridėti dar pinigų ir padovanoti juos Janai. Nei daug, nei mažai – 12 mln. JAV dolerių. Žinoma, šį kartą moteris neatsisakė tokios dosnios dovanos.

Atvažiavo ir sako, įteikdamas pinigus: „Gyvensime kartu, susilauksime vaikų, būsime šeima.“ Bet Jana neskubėjo susieti savo laisvės vedybų saitais. Tada vyras pakeitė plokštelę: nori gauti daug pinigų ir toliau sau laisvai vaikštinėti ir pramogauti?

Jana sutiko, bet po kiek laiko ėmė kurti planus, kaip jį iškrapščius ir ištaigingus namus Rubliovkoje pasilikus sau. Ir sukurpė planą, kuriuo džiaugėsi neilgai. Tuo metu Jana leido laiką restorane, kai jai kažkas pranešė, kad kilo gaisras jos namuose. Supleškėjo garažas ir du prabangūs automobiliai – „Porsche“ ir „Corvette“. Padegėjo taip ir nerado.

„Nelabai jų ir ieškojo. Esu įsitikinusi, kad tai to iš socialinių tinklų darbas. Taip jis atkeršijo, kad buvo atstumtas. Po to aš tiesiog pradėjau bijoti vyrų. Todėl nusprendžiau kurį laiką apskritai neprasidėti su jais.“

Janos namuose – kalnai gerbėjų dovanų, o kur dar kelionės į egzotiškas šalis, poilsis jachtose, bet moteris sako nesijaučianti jiems skolinga ir nesiruošianti kuo nors atsilyginti. „Viso reikalo esmė ne dovanoje, o jos kainoje. Bet įsitikinau, kad ir tai neatneša laimės. Galvoju, Viešpatie, kada tai baigsis. Kaip nusibodo“, – atsidūsta ilgaplaukė gražuolė.

Anot jos, vienaip ar kitaip, bet dauguma oligarchų žmonų visada gauna naudos iš skyrybų. Bet po to jau su paprastais ir eiliniais vyrais gyventi negalėtų. „Man susiformavo toks gyvenimo būdas, toks gyvenimo lygis, kad jo niekaip negalėtų papildyti vyras, gaunantis vidutinį atlyginimą. Todėl ir esu viena“, – padarė išvadą Jana.

„Perku–parduodu“ – tai labiausiai paplitusi santykių forma tarp oligarchų ir jų mylimųjų. Bet jei jos nori turtingai ir gražiai gyventi, pirmiausia turi būti angeliškos kantrybės ir mokėti tylomis nuryti visas nuoskaudas ir įžeidinėjimus. Net ir tada niekas neužtikrina, kad santuoka bus sėkminga. Pačią pakančiausią moterį gali bet kada pakeisti kita tokia pat, tik gerokai jaunesnė ir gražesnė. Taip nutinka kas antroje oligarcho santuokoje.

„Perku–parduodu“ – tai labiausiai paplitusi santykių forma tarp oligarchų ir jų mylimųjų. Bet jei jos nori turtingai ir gražiai gyventi, pirmiausia turi būti angeliškos kantrybės ir mokėti tylomis nuryti visas nuoskaudas.

„Jam nereikia senos, jau gerokai padėvėtos piniginės, kurią galima bet kada išmesti, – sako advokatas Timūras Maršanis. – Bet nenorėdami dalintis turtais, mano klientai neskuba skirtis. Jiems daug lengviau ir paprasčiau turėti meilužę. Ir ne vieną. Paprastai žmonos tai žino ir tyli. Neretai vyrai apgyvendina savo meilužes kur nors netoli savo namų, kad nereikėtų toli važinėti ir gaišti laiką. Todėl meilužės gana dažnai susitinka su jų žmonomis. O jei dar meilužė pastoja, laukiasi vaikelio, tai tie apartamentai ypač praverčia. Bet kol viena meilužė nėščia, mano klientas susiranda ir leidžia laiką su kita.“

Turtuoliai nelepina žmonų kišenpinigiais

Mažai kam girdėta aktorė Lija Volianskaja ir, kaip ji sako, šiek tiek dainininkė, išsiskyrusi su vyru oligarchu Rubliovkoje atidarė savo komiso parduotuvę. Jauna moteris parduoda kiek panešiotus, bet žinomų dizainerių kurtus drabužius, avalynę, rankines, kurie turi neįtikėtiną paklausą tarp vietinių gražuolių. Mat turtuoliai vyrai neskiria joms tiek kišenpinigių, kiek norėtų, todėl tenka suktis. „Man labai patinka gražiai rengtis. Tiesiog dievinu drabužius, – sako Lija. – Ir aš jų turiu tiek daug, kad net nežinau, kur dėti.“

Pasiūlė ir draugėms atsikratyti nereikalingų ar nusibodusių drabužių ir aksesuarų. Šios neatsisakė. „Į parduotuvę dažniausiai atkeliauja tik viena kartą vilkėtos suknelės. Žinoma, kailinių kaina sumažėja per pusę, o, pavyzdžiui, „Gucci“ rankinė – trečdaliu. O aulinius batelius čia galima nusipirkti viso labo tik už maskviečio vidutinę algą“, – aiškina parduotuvės savininkė.

Lija nuoširdžiai tiki, kad daro gerą darbą išrinktųjų rojuje gyvenančioms ponioms. „Juk jos negali nė dienos pragyventi be naujo pirkinio, o ir limitai ne begaliniai. Kiek duoda vyras „arbatpinigių“, tiek ir turi užtekti. Ne vienai ir „second hand“ praverčia, tik nelinkusios apie tai garsiai kalbėti“, – teigia Lija.

Moteris sako uždirbanti neblogai. Juk jos parduotuvėje parduodami ne tik jos daiktai. Čia atvežama kas nebereikalinga iš visos Rubliovkos.

Verslininkė Jelena Pavliuk pradėjo naują gyvenimą kaip ir dauguma išsiskyrusių moterų – nuo depresijų ir nusivylimų. Jos buvęs vyras japonas, todėl po skyrybų teko grįžti į Rusiją ir pradėti viską nuo nulio. Bet po mačo „samuraujaus“ jos tautiečiai atrodė neįdomūs ir pilki.

„Netiesa, kad visi japonai žemo ūgio. Jie yra labai įdomūs vyrai. Pavyzdžiui, mano vyras buvo aukšto ūgio, dailaus sudėjimo, nepaprastai charizmatiškas. Juk jie turi mėlyno kraujo“, – teigia verslininkė.

Moteris nusprendė įkurti verslą kosmetologijos sferoje. Ir net negalvojo apie kokius nors meilės romanus. Tačiau būsimas Jelenos vyras atėjo į jos grožio saloną su kita mergina, o išėjo įsimylėjęs iki ausų salono savininkę.

„Patikėkite, aš pirmą kartą gyvenime išgirdau taip nuoširdžiai prašantį vyrą nueiti išgerti kavos, – prisimena Jelena. – O aš jam sakau: „Ne. Geriau laikykimės subordinacijos“.“

Bet kliento šis atsakymas netenkino. Kitą dieną jis ir vėl atėjo. Šį kartą jau be palydovės. Atsisėdo vestibiulyje ir ėmė laukti. Jelena išsigando ir pasislėpė savo kabinete. Moters nuostabai nebuvo galo, kai ji kitą rytą vėl pamatė jį ten pat sėdintį ir laukiantį. Jelena sutio išgerti kavos.

„Aš nepasigailėjau ir esu labai dėkinga gyvenimui, Aukščiausiajam už šią dovaną, kad jis mano sutuoktinis. Mes turime puikų sūnų“, – sako moteris.

Jelenos vyras – vienas turtingiausių Rubliovkos žmonių. Šeimoje nieko netrūksta – nei materialinių, nei dvasinių gėrybių. Harmonijos, meilės ir džiaugsmo – per akis. Jiedu skiria pasimatymus vienas kitam kone kasdien. Juk apie tai svajoja daugybė moterų. Ir nesvarbu, kur jos gyventų – provincijoje ar turtuolių draustinyje.

Žinoma, iš anksto numatyti, ar sėkminga bus santuoka su oligarchu, iš esmės neįmanoma. Nes trokštamas oligarchas gali ir nebūti toks kaip Richardo Gere‘o herojus filme „Graži moteris“.

Nespėja susipažinti su mergina, o ji siūlo persikelti į lovą

Žurnalistė Anastasija Moisejeva irgi svajoja ištekėti už milijonieriaus ir turėti gražią šeimą. Apie Rubliovkoje gyvenančių šeimų povandeninius akmenis Nastia girdėjo ne kartą, bet įsitikinusi, kad pranašumų santuokoje su turtingu ir įtakingu vyru daugiau nei trūkumų.

Jau įvyko Nastios pirmasis pasimatymas su milijonieriumi Ruslanu Fachrijevu, kurio širdis neseniai tapo laisva. Prieš kiek laiko Ruslanas išsiskyrė su žinomo dizainerio Valentino Judaškino dukterimi Galina. Bet nenorėdamas gaišti laiko, nusprendė nuleisti kiek žemiau kartelę – atkreipti dėmesį ir į žemesnio statuso merginas.

„Man svarbu, kad su žmogumi galėčiau jaustis patogiai ir niekada nežiūriu į kito piniginę“, – sako Ruslanas.

Anot jo, gal ką nors ir nustebins, bet daug milijonierių atkreipia dėmesį į tai, ką mergina užsisako restorane, ir daro iš to atitinkamas išvadas.

„Žinoma, ir aš atkreipiu dėmesį, ką užsisako mergina. Bet jei patį brangiausią vyno butelį ir brangiausių patiekalų valgiaraštyje, aš tai laikau nenormaliu dalyku, – sako Ruslanas. – Jei mergina jau iš pat pradžių stato save į tą padėtį, tai ji gali nesitikėti susitikti su manimi kitą kartą.“

Jo teigimu, norint neatstumti turtingo vyro jau per pirmą pasimatymą, mergina turėtų kukliai rinktis valgiaraščio patiekalus. „Pradžioje gali būti žalioji arbata, žalumynai, desertas, po to vyno taurė, dar vienas desertas, dar viena vyno taurė ir gana. Bet jei ji įveiks ir ketvirtą, ir penktą vyno taurę, svarbu, kad po to pajėgtų atsikelti nuo stalo ir eiti savomis kojomis. Ir man netektų jos tempti namo, – aiškina Ruslanas. – Bet čia dar ne viskas. Nespėji su mergina susipažinti, o ji jau kviečia persikelti į lovą ir iš anksto užverčia pasiūlymais. Kokio tik nori sekso. Sakau, pasėdėkim, pabendraukim ilgiau, taip geriau pažinsime vienas kitą.“

Nastia užsisakė tik kavos ir tuo pačiu padidino savo galimybes susitikti su turtuoliu antrą kartą. Bet ar Ruslanas norės antrą kartą pakviesti ją į pasimatymą – klausimas. Vyrai oligarchai įsitikinę, kad su jais vertos būti tik nedaug moterų. Ne vienas turtuolis galvoja, kad, norint tapti jo žmona, reikia kažko pasiekti, o ne vien vaikščioti po klubus ir vakarėlius. Anot jo, net 90 proc. merginų net nenori girdėti joms nepatogios tiesos. Jos vis dar įsitikinusios, kad pats tiesiausias ir teisingiausias kelias į milijonieriaus širdį ir į jo pinigus – per lovą.

Po pusvalandžio jaunos žurnalistės ir verslininko pasimatymas baigėsi. Pats laikas paklausti Ruslano, ar pavyko Nastiai sudominti jį. „Per pirmą susitikimą visada neaišku, koks tai žmogus. Reikia mažiausiai dviejų trijų pasimatymų. Be to, ji daugiau manęs klausinėjo, nei pasakojo apie save“, – teigia jis.

Nastia net nemėgino slėpti, kad verslininkas paliko jai pačius geriausius įspūdžius. „Aš nemaniau, kad su Ruslanu bus taip įdomu ir nuoširdu, – teigia žurnalistė. – Manau, kad labai maloniai pabendravome.“

Kas žino, gal šis susitikimas peraugs į ką nors daugiau ir merginai teks gyvenimas Rubliovkoje, apie kurį ji taip svajoja.

„Yra vyrų, kurie nori būti tėvais merginoms, bet jei man nepatinka žmogus iš karto, aš tikrai nesiruošiu jo perdaryti pagal save, – priduria Ruslanas. – Aš neabejoju, kad sutiksiu tą, kuri gal ir nepatiks iš pirmo žvilgsnio, bet bus perspektyvų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)