Balandėlių receptas paplitęs visoje Europoje – savas versijas turi rumunai, lenkai, lietuviai, ukrainiečiai, graikai, žydai, švedai, suomiai. Į balandėlius panašius patiekalus gamina ir rytiečiai, ir Pietų Amerikos gyventojai. Vietinių balandėlių esu ragavusi Čekijoje – nesu tikra, ar itin autentiškų, bet jų versijoje pomidorų padaže buvo itin ryškus paprikų skonis.

Jei tektų rinktis mėgstamiausią lietuvišką patiekalą, balandėlius kelčiau į trejetuką! Dėl to kadaise specialiai kopūstams apvirti nusipirkau milžinišką puodą – kiekvienas, balandėlius gaminęs namuose ar matęs, kaip tai daro mamos, žino, kad iš mažos kopūsto galvos neką pasigaminsi, todėl atsiridenamas didžiausias daržo gražuolis. Šitaip balandėlių užtenka visai šeimai ir dar lieka rytojaus ir porytojaus pietums. Tradiciškai mano šeimoje jie būdavo troškinami nuo trijų iki šešių valandų, kol namai paskęsdavo kopūstų aromatuose, neišvėdinamuose bent kelias dienas. Šiame recepte kopūstų apvirti neprireiks, jie kuo puikiausiai suminkštės pomidorų padaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)