Tada dar tebebuvau kupinas liberalizmo ir civilizacijų dialogo idėjų, todėl žaismingai mojavau jiems rankomis, šypsojausi ir šūkalojau „hi“ ir „how are you“. Ir nieko baisaus man nenutiko, nors kiti baltaodžiai amerikiečiai kolegos vengė kelionės į užkandinę it krematoriumo.

Vėliau aš nuolat girdėdavau teiginius, kad „KFC – tai juodaodžių restoranas“, nes „jie“ (juodaodžiai) būk tai valgo vien tik „čiken“. Egzistuoja netgi sąmokslo teorija, tvirtinanti, kad KFC restoranų maiste yra specialiųjų medžiagų, kurios neigiamai veikia juodaodžių organizmą, tačiau yra visiškai nekenksmingos baltiems žmonėms...

Tačiau tada, Čikagoje, man tie teiginiai buvo nesuprantami, ypač žvelgiant į KFC simbolį – amžinai besišypsančio žilo senuko atvaizdą – kuris buvo visiškai baltas. Jeigu jau kalbame apie rasizmą, tai kodėl juodaodžiams turi patikti tas visiškai baltas veidas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)