Netgi visų laikų sekso ikona dainininkė Madona yra pareiškusi, jog ji „mieliau paskaitytų knygą nei užsiiminėtų seksu“. Arba štai Alicia Silverstone kadaise yra pareiškusi, jog vyrą iškeistų į dėžutę šokoladinių saldainių („Žinoma, jei jie belgiški“), o Cowboy Junkiesas apdainavo moterį, paliekančią savo mylimąjį lovoje, kad galėtų „pašėlti su raganomis ir pasišaipyti iš vyriškų silpnybių“… Kai taip įvyksta, žmonės praranda labai daug.

Anksčiau užtekdavo mylimajam tik pirštu perbraukti per kaklą, ir žemė pradėdavo slysti iš po kojų, o dabar… jausdamos jo prisilietimus, galvojame apie tai, kad rytoj po darbo nepamirštume sumokėti už butą. Negi viskas jau praeityje, negi stebuklai baigėsi? Tai neteisinga, tai nesąžininga, bet visa tai, vis dėlto priklauso nuo mūsų pačių. Juk verta pasistengti. „Mes pripažįstame, kad aktyvus seksualinis gyvenimas – į sveikatą, o susilaikymas žalingas ar bent nenaudingas sveikatai“, – rašo Thomas Moore bestseleryje „Sekso siela“ (Soul of Sex, HarperCollins).

Jei aistra – tik prisiminimai, pabandykite pasinaudoti šiais psichologų patarimais.

Grožėkitės

Erotika – tai visų pirma grožis plačiąja prasme – aplinkos, gamtos, žmogaus… Nebūkite abejingi grožiui – tai būtinai anksčiau ar vėliau suteiks romantizmo judviejų santykiams.

Vyrams ne itin svarbu kaip įrengtas miegamasis, tačiau jie negalės neįvertinti, pavyzdžiui, šilkinės patalynės, žvakių šviesos, įvairiaspalvės lempos…

Tegul jūsų miegamajame, aprangoje būna bent truputis raudonos spalvos. Ji audrina vaizduotę, stimuliuoja, greitina pulsą. Šiuo atveju kaip tik to ir reikia. Dar šįvakar leiskite sau nusilakuoti rankų ir kojų nagus ryškiai raudonai, uždekite raudoną žvakutę. Kiek bus raudonos spalvos, priklausys nuo jūsų temperamento.

Permainų vėjas reikalingas jums abiem. Pradėkite nuo savęs. Nauji drabužėliai, nauja šukuosena, naujos interjero detalės ir jis pažvelgs į jus naujai.

O ką, jei miegamąjį paverstumėt fotostudija ir vienas kitą fotografuotumėt? Gan įdomu.

Meilei ieškokite vis naujų vietų. Mylėkitės gamtoje, mašinoje, virtuvėje – ne tik miegamajame.

Mylėdamiesi neužsimerkite. Gėrėkitės partnerio kūnu, fantazuokite.

Uoskite

Pasirodo, uoslė – vienintelis pojūtis, tiesiogiai susijęs su tuo smegenų centru, kur gimsta meilė ir aistra. Sakoma, kad nesąmoningai mes partnerius renkamės pagal jo odos kvapą. Štai kodėl pažįstamas aromatas sukelia emocijas, susijusias su juo ir praeitimi. Jeigu taip, tai kodėl nepasinaudojus visu mėgstamų kvapų arsenalu – kvepalus, tualetinį vandenį, kvepiančią kūno pudrą. Tik visos šios priemonės turi būti vienos gamos, kad vienas aromatas nenustelbtų kito, kad jie tarpusavyje nesusimaišytų.

Savo kvepalais jam nematant apšlakstykite jo drabužius – kur jis bebūtų, darbe ar kelionėje, – visada jus prisimins, jaus artumą.

Prisilieskite

Prieš akis – meilės naktis. Jis turi jausti jūsų odos švelnumą. Nepatingėkite tądien pasilepinti masažu, kontrastine vonia, įtrinkite savo kūną specialiais aliejais, losjonais.

Jis pavargęs? jūs turite prie jo prisiderinti, pajusti jo nuotaiką. Atsipalaiduokite kartu su juo – tai padaryti padės stebuklingi rankų prisilietimai. Švelniais, lėtais judesiais pamasažuokite jo kaklą, pirštus, nugarą. Ant jos galite netgi „nupiešti“ ištisą „paveikslą“.

Jei jis nusiteikęs aistringai, vėlgi pagaukite ir perimkite jo nuotaiką.

Ragaukite

Kelias į vyro širdį eina per skrandį? Gal tai skamba banaliai, bet ši frazė turi tiesos. Planuodamos vakarienę, nepamirškite, kad aštrus maistas pakeičia skonio pojūtį, o vaisiai ir saldumynai bučinius taip pat pavers saldžiais.

Vakarieniaukite lovoje, neskubėdami – vienas kitą maitinkite vynuogėmis, kitomis uogomis, vaisiais. Nepamirškite ir taurės gero vyno. Alus, jei jį geria tik vienas iš partnerių, tikrai netiks. Jis ne tik negaivina burnos kvapo, bet ir pakeičia spermos skonį. Tuo tarpu ananasai ir graikiški riešutai sušvelnina šių meilės sulčių prieskonį.

Svarbiausia jausti saiką. Lengva užkanda skatina romantiškus polėkius, o sotumo jausmas po sočios vakarienės juos slopina, nes jis tam tikra prasme lygiavertis orgazmui.

Medicinos daktarė Diana Džepson iš Singapūro, parašiusi knygą apie orgazmą skatinantį maitinimąsi, tvirtina, jog valgant ir užsiimant seksu galvos smegenyse gaminasi tie patys pasitenkinimo hormonai. Ne veltui senovėje sakydavo, kad Venera jaučiasi vieniša be vyno dievo Bakcho ir puotų deivės Cereros.

Norėdami išsiaiškinti, kokie maisto produktai ir gėrimai nuteikia erotiškai, JAV dietologai apklausė kelis tūkstančius žmonių. 34 proc. teigė, jog tai vynas ir šampanas, 25 proc. išskyrė braškes, 19 proc. – plaktą grietinėlę, 18 proc. pirmenybę teikė ledams. Dauguma pritarė teiginiui, kad seksualusis maistas teikia daugiau malonumo, jei mylimojo kūnas atstoja kaip serviravimo staliuką. Apie tai, kad maisto perteklius slopina seksualinių santykių poreikį, žinota jau senų senovėje, tad persivalgymas taikytas kaip seksualinių santykių pakaitas. Markizas de Sadas, kurio audringas seksualinis gyvenimas įėjo į istoriją, 10 metų praleido Bastilijoje. Norėdamas kompensuoti priverstinį susilaikymą nuo lytinių santykių, jis kaip pamišęs valgydavo. Kasdien žmona atnešdavo jam apie 10 kilogramų maisto.

Išbandykite ir prancūzišką bučinį, kai maistas perduodamas iš burnos į burną.

Planuokite

Pasimatymus planuoti būtina, ypač, jei judu vedę. Vieną dieną paskirkite tik sau, pabėkite nuo viso pasaulyje ir pabūkite tik vienu du. Tą dieną neplanuokite daugiau nieko – tik tai, ką veiksite dviese.

Šalin susikaustymą! (vietoje moralo)

Viktorijos epochos laikais visų moterų devizas buvo: „Ledi nejuda!“. „Seksualinio streiko“ idėjinė įkvėpėja karalienė Viktorija ypač didžiavosi tuo, kad sugebėjo 9 kartus pastoti nė karto nepajutusi orgazmo. Dabar mokslininkai įsitikinę, kad jei karališkoji šaltuolė lovoje būtų buvusi aktyvesnė, pasaulio istorija, kurią kūrė jos palikuonys, tikriausiai būtų susiklosčiusi kur kas sėkmingiau.

Viduramžiai, pasakysite jūs. Bet paimkime, kad ir šiuos laikus. Dėl ko Lietuvoje tiek žmonių kenčia nuo depresijos? Jaunystė, gyvenimas, optimizmas – tai neatskiriama nuo kūniškos apoteozės, nuo žmonių sugebėjimo patirti orgazmą. Lietuvoje žmonės seksualiai sukaustyti. Nematomai veikia katalikiška cenzūra. Situaciją iš esmės kol kas kontroliuoja puritoniška šešiasdešimtmečių septyniasdešimtmečių karta. Moterys nesąmoningai slopina savo kūną, bijo fiziologinių jausmų, vengia orgazmo. Tiesiog jos to niekam neprisipažįsta, netgi pačios sau. Jas valdo įsitikinimas, kad visuomenė į fiziologiją žiūri su paslėpta panieka. Bet šalin susikaustymą! Neskriauskime patys savęs!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)