M. Jovaiša yra verslininkas, leidėjas, fotografas, autorius, išleidęs sėkmingą projektą „Neregėta Lietuva“. Gyvena sveiką gyvenimo būdą, bėgioja maratonus, yra išleidęs knygą „Aistra gyventi sveikai“.

Šiame straipsnių cikle, skirtame „Delfi Plius“ skaitytojams, kalbama apie tai, kaip drąsiai svajoti ir tas svajones įgyvendinti. Medžiaga paruošta pagal nuotolinį M. Jovaišos asmeninio tobulėjimo kursą „Svajonė tavo rankose“.

7. Nematomi laiko rezervai

Visi esame sutikę žmonių, kurie kokios nors idėjos užvaldyti tiesiog religingai, fanatiškai siekia savo tikslo, aukodami praktiškai viską: turtą, santykius su šeima ir draugais, reputaciją ir netgi sveikatą. Jeigu tokio žmogaus veikla nukreipta į pozityvą, tai ilgainiui, nepaisant visų aukų, gali gimti meno šedevrai, sporto rekordai arba fantastinė verslo sėkmės istorija, o jeigu į negatyvą, tai pasekmės būna tragiškos. Mano galva, nesvarbu, į kurią pusę bebūtų nukreiptas – sektantiškas, fanatiškas, aklas užsispyrimas nėra geras dalykas.

Kita vertus, jei iš tikrųjų ketini siekti didžiulio tikslo, jam reikės skirti ypač daug laiko, jėgų, išteklių. Ta svajone ir tikslu reikia imti gyventi nuo ryto iki vakaro, bet aš stengiuosi ne „išprotėti“, o tapti „švelniai apsėstas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)