Apie audringus praeities vakarėlius lig šiol sklando legendos ne tik Lietuvos laikinosios sostinės gatvėse, bet ir aukštų miesto valdžios ar policijos pareigūnų, taip pat verslininkų kabinetuose bei biuruose. Nusikaltėlių pasilinksminimai buvo tokie, kad neretai pasibaigdavo netgi „Aro“ vyrų antpuoliais ar pobūvio dalyvių susišaudymais.

Vakarai su kolonijos viršininku

Norėdami atidžiau pažvelgti, kaip linksmindavosi anuomečiai nusikaltėliai ir kai kurie šiandien stambūs verslininkai, sugrįžkime į XX amžiaus aštuntąjį dešimtmetį. Sovietiniais metais pačioje Kauno širdyje – Laisvės alėjoje – įsikūrusioje „Orbitoje“ (dabar šiame pastate veikia verslo biurai bei vieno iš didžiausių prekybos tinklų valdoma nedidelė maisto ir gėrimų parduotuvė) lankėsi įvairios įžymybės, kurios čia elgdavosi ypač laisvai.

Tuo metu Kauno „Orbita“ Sovietų Sąjungoje buvo bene vienintelis naktinis pramogų centras su striptizo šokėjų pasirodymais. Čia kone kas vakarą atvažiuodavo audringai pasilinksminti garsiausi Maskvos, tuometinio Leningrado (dabar – Sankt Peterburgo), Odesos, Rygos ir kitų miestų pogrindžio milijonieriai, stambūs importinių prekių perpardavėjai, nelegalūs užsienio valiutos keitėjai bei kiti, neretai linkę įstatymus peržengti veikėjai.

„Orbitos“ scenoje neretai savo dainas atlikdavo tuomet dar mažai žinoma atlikėja iš Maskvos Ala Pugačiova, įspūdingus šokius pristatydavo Borisas Moisejevas, pasirodydavo kitos šiuolaikinės Rusijos pramogų verslo žvaigždės. 

Šaltinių teigimu, anuomet susirinkusiųjų nuostabai „Orbitoje“ vakarus leisdavo ir Kauno Vilijampolės nusikaltėlių lyderis Henrikas Daktaras, šiuo metu atliekantis jam paskirtą kalėjimo bausmę iki gyvos galvos. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją