Nenuostabai, nes prisiminiau savo patirtis. Ne seksualines, bet daugiau pokalbių temas. Nepasitenkindavau tik atsakymu, kad tiesiog patinka grubus. Paklausinėdavau plačiau, kad suprasti to priežastis, nes nepamenu merginos, kuri būti įvardinusi kodėl? Tad papasakosiu surinktą ir išanalizuotą informaciją. Išdėstysiu ją punktais.

Freudas ir Jungas

Pradėsiu nuo istorijos. Ji pakankamai aktyviai dalyvauja mūsų dabartyje. Teko skaityti Freudo autobiografiją. Jis daug tyrinėjo moters libido. Netgi rašoma, kad buvo neretas svečias Vienos viešnamiuose. Taip pat aprašomi jo laiškai žmonai, kuriuose atsispindėjo despotizmas ir nesaugumas dėl galimos neištikimybės. Teko domėtis ir Jungo autobiografija. Taigi šie du psichologijos grandai nemažai dėmesio skyrė sekso temai. Kažkuriuo metu jie priėjo išvadą, kad dėl nusistovėjusių socialinių normų, dėl moters padorumo, moterys patirdavo isteriją. O patirdavo ją dėl to, kad turėjo neadaptyviai slopinti savo seksualinį potraukį. Trumpiau tariant, moterų seksualiniai poreikiai buvo griežtai apibrėžti patriarchato ir ribojami. Vėliau apie tai rašė Adleris, kokių pasekmių susilaukia moters psichika dėl nuolatinio slopinimo ir nerealizuoto poreikio.

Esu kažkada rašęs apie sekso paskirtį. Apie tai kodėl žmogus santykiauja ne tik giminės pratęsimui ir ne tik orgazmui pasiekti. Bet šiuo atveju išskirsiu priežastis konkrečiai moteriškai lyčiai ir konkrečiai grubaus sekso poreikiui.

Moteriškumo stigma

Tai viena iš istorinės santvarkos pasekmių. Tai apie nerealizuotą poreikį apie kurį kalbėjo Freudas, Jungasas, Adleris. Iš senų laikų atėjusi nuostata ir įsitikinimas apie moters privalomą kuklumą, santūrumą, švelnumą, paklusnumą sukūrė nemažai vidinių konfliktų moters suvokime apie seksą. Sukūrė ribas kiek ji gali sau leisti sekso metu. Ribos buvo neadekvačios. Tai savo ruožtu sukūrė įtampą. Įtampa kuria baimę. Baimė turi tris kelius pasireikšti: bėgti, kautis, apmirti. Apie kautis pakalbėsiu vėliau. Apmirti yra tarpinis pasirinkimas.

Asociatyvi nuotr.

Bėgama iki tam tikros ribos, kol neapima bejėgiškumas, o vėliau tai išsivysto į isteriją arba sunykimą. Jei tai išsivysto į isteriją, žmogus mobilizuoja paskutines jėgas kautis. Iškrovus emociją ji nurimsta. Taip ir dėl moteriškumo stigmos. Moterys, kurios galimai save riboja dėl visuomenės nuostatų, kažkada išsprogsta ir tai pasireiškia agresyviu seksu, jei kalbam per sekso prizmę.

Kaltė

Nepaisant, kad įvyksta užslopinto poreikio beveik nekontroliuojamas išsiveržimas, išsikrovus emocijai, būseną keičia kita emocija. Ir galimai ateina kaltė. Kaltė prieš bendras socialines normas ir moteriškumo stigmą. O kaltė žmogaus psichikoje eina kartu su bausme. Tai nesąmoningai įgytas konstruktas. Todėl reikalaudamos grubaus sekso, moterys tarsi save baudžia. Tarsi išperka kaltę. Vienoms tai neteikia malonumo, bet teikia palengvėjimą nusiplaunant „nuodėmę“, kas teikia palengvėjimą kaltės atžvilgiu. Kitoms įvyksta konfliktas tarp to, kad joms kilo kaltė dėl socialinių normų ir kad jos nuskriaudė save pajausdamos kaltę. Tuomet papuolama į pažeidžiamumo spąstus.

Pažeidžiamumo spąstai

Pažeidžiamumo spąstai tai tarsi uždaras ciklas be išeities. Moteris negali nejausti pykčio dėl jai taikomų socialinių normų ir negali nejausti pykčio dėl to, kad negali įveikti tų normų. Apima bejėgiškumas. Tuomet moterys arba baudžia save už bejėgiškumą arba priima bejėgiškumą iš socialinio monstro taip realizuodamos šią emociją per smurtinį seksą. Smurtinis seksas iškrauna iš pažeidžiamumo susidariusį ciklą iki sekančios užkrovos. Spąstai gali susikurti ir nebūtinai dėl socialinių normų. Šis modelis gali veikti ir iš kitokių gyvenimo patirčių.

Pyktis

Pykčio emocijos išraiška sekso metu norint grubaus sekso yra viena iš dominuojančių. Pyktis yra daug energijos akumuliuojanti emocija. Ir to iškrova pasireiškia dideliu kiekiu energijos. Neretai tokiam dideliam energijos iškrovos poreikiui yra reikalingas katalizatorius. Reikalingas grubiai besielgiantis vyras, kuris diktuoja aukšto intensyvumo seksą. Santykyje su savimi, santykyje su kitais, darbe, kasdienybėje sukauptas pyktis realizuojamas grubaus sekso metu. Kodėl renkamasi realizuoti tai seksu? Nes kulminacija pasiekiama orgazmu, malonumą teikiančiu būdu.

Asociatyvi nuotr.

Savivertė

Tai siejasi su moteriškumo stigma iš dalies, bet gali sietis ir su kasdienybės patirtimis. Žmogaus psichika savivertę kompensuoja per galią: jėgos galia, gerumo galia, proto galia..... Tad sekso metu norint patenkinti galios poreikį ir atstatyti savivertę naudojama prievarta akumuliuoti jėgai. Tada moteris jaučiasi energinga, stipri, pajėgi, galinti, pasitikinti savimi.

Gėda

Kaip bebūtų paradoksalu, gėda taip pat kompensuojama per grubų seksą. Daug kam turbūt teko girdėti posakį apie „pilkas pelytes“. Šiuo pasisakymų kalbama apie drovias merginas. Apeliuojama, kad jos tokios susigūžusios, nes patiria nuolatinį, gal net chronišką gėdos jausmą. Agresyvaus sekso metu, moteris laikinai padeda savo gėdos konstruktus į šalį ir kompensuoja gėdos padarinius.

Atsidavimas, lojalumas, priklausomumas, paklusnumas

Dažniausiai tai stigmos priežastis. Ir kaip suprasti tokį poreikį? Visuomenėje vyrauja nuomonė, faktai, tyrimai, kad vyrai turi didesnį agresijos poreikį ir išraišką. Yra biblijinis faktorius, kad padorios šeimos konstrukcija yra: vyras šeimos galva, o moteris paklusni žmona. Kai kurios moterys jaučia malonumą palaikydamos šį konstruktą ir traktuodamos vyrą kaip galingą, agresyvesnį. Grubaus sekso metu jos jaučiasi įgyvendindamos paklusnios žmonos institutą ir tai teikia joms malonumą.

Aštrūs pojūčiai

Na ir paskutinis, kuris man atėjo į galvą, tai noras patirti kažką aštriau. Jis dažnai formuojasi dėl socialinės pozicijos. Paaiškinsiu labai banaliai, kad būtų aiškesnis suvokimas. Moterys iš formalios supresuotos arba formalios nuobodžios aplinkos dažnai nori aštrių pojūčių. Kadangi didžiumą laiko dalį reikia gyventi norint palaikyti kažkokį statusą, prisieina poreikis tai kompensuoti.

Geriausias poreikio kompensavimo metodas grubus seksas, intymi, individuali, privati aplinka, turinti minimaliai sąlyčio su formalia aplinka. Tačiau yra ir kita labai nereta priežastis. Kaip bebūtų keista, bet yra moterų negalinčių išreikšti emocijų. Negalinčių išreikšti pakankamai. Tai gali turėti įvairių priežasčių suformuotų per gyvenimą. Tad sekso metu jos ieško aštrių pojūčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)