Kai kurių senų kriminalistų atmintyje išlikę, kad jie anksčiau dar buvo vadinami aguoniniais, nes dauguma kilę iš tankiausiai ir gausiausiai dar nuo sovietinių laikų apgyvendinto Kauno Dainavos rajono, gyveno daugiabučiuose aplink vieną didžiausių mieste „Aguonos“ parduotuvę. Toje vietoje turėjo būti pati didžiausia Sovietų Sąjungoje žuvies parduotuvė „Okeanas“, bet, dėl nuolatinio brakonieriavimo sovietų žvejams pritaikius griežtas sankcijas, šis projektas taip ir nebuvo įgyvendintas.

Kalbėta, kad dabartiniame V. Krėvės prospekte, būtent prie anuomet pirkėjų minias sutraukusios „Aguonos“ ir priešingoje gatvės pusėje įkurdintos „Tauro“ parduotuvės, ėmė būriuotis jaunimėlis, kuris sudarė aguoninių gaujos pagrindą. Šie vaikinai nekėlė pernelyg daug grėsmės Dainavos rajonui ir Kaunui – dažniausiai girtaudavo viešosiose vietose arba traukdavo ieškoti nuotykių į aplinkinių miegamųjų rajonų mokyklose rengiamas diskotekas, kurios neretai baigdavosi aguoninių gaujosvyrukų sukeltomis muštynėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)