Standartinė situacija: sutinkate vyrą ar moterį, kuri(-s) iškart jums krenta į akis – veido bruožai, žvilgsnis prikausto dėmesį ir jums iškart tampa aišku, kad su tuo žmogumi norėtumėte prasidėti. Gali nutikti ir taip, kad žmogaus išvaizda nebūtinai grieš pirmuoju smuiku, tačiau, vos pradėjus bendrauti, jums atrodys, kad jį / ją pažįstate jau seniai, nes su juo / ja labai lengva bendrauti, vienas kitą gerai suprantate ir papildote. Vos susipažinote, o jau toks artimas ryšys! Tai leidžia jums manyti, kad tas žmogus jums labai patinka ir yra būtent tai, ko ieškote.

Psichologai bei psichoterapeutai šį jausmą paaiškintų kitaip – galimai tai ir yra, ko nesąmoningai ieškote, bet tai ne visuomet yra tai, ko jums iš tiesų reikia ir kas jums patiks ilgalaikėje perspektyvoje. Mat mes turime polinkį atkartoti vaikystės patirtis, savo ir tėvų santykių modelius, nors prispausti prie sienos ir tvirtintume, kad būtent to mes neieškojome.

Jums gali netgi būti bloga nuo tos minties, galite gulti kryžium ir sakyti, kad jau ko ko, bet šito tai nenorėjote. Tad gal pasinagrinėkime, kodėl būtent tai ir gavote?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją