– Naujaisiais metais daugybė žmonių pasižada įvairių dalykų, tai dažniausiai būna ir pažadas daugiau judėti, numesti svorio ir pan. Kaip jūs žiūrite į tokius pažadus ir kodėl jie dažniausiai taip ir neišsipildo?

– Gyvenu prie pėsčiųjų tako – buvo įdomu stebėti, kad gruodžio 31 d. jis buvo beveik visiškai tuščias, o sausio 1 d. juo bėgo daugybė žmonių. Po to bėgikų mažėjo su kiekviena diena, o dabar jų stebiu panašiai tiek, kiek ir įprasta matyti bet kurią žiemos dieną. Panašu, kad tokios datos kaip Naujieji metai, galbūt gimtadieniai, naujų mokslo metų pradžia, iš tiesų sugrąžina žmones savo siekių permąstymui, skatina naujai įsikvėpti pokyčiams. Tačiau teisingai pastebite, tikslai ir motyvacija jų siekti labai greitai išsikvepia, ypač kai tie tikslai yra keliami kūnui.

Kūnas paprasčiausiai priešinasi. Taip yra su treniruotėmis, įvairiausiomis dietomis. Pripažinkime, vien didžiulio noro pasiekti rezultatų nepakanka, reikalinga užgyventi įpročius. Kad tai padarytų, žmogus dažniausiai turi iš naujo struktūruoti savo gyvenimą. Tikriausiai bus sudėtinga tapti veganu, kai nuolat atsiduri visavalgėje kompanijoje ar keliauji; sudėtinga atsisakyti alkoholio, jei daug dalyvauji vakarėliuose, nori pritapti; arba rytais bėgioti, kai vėlai guliesi; įsitraukti į daug laiko ir pinigų reikalaujantį hobį, jei dėmesio ir pinigų tiesiog reikia šeimai. Pagaliau, kūno tikslams pasiekti reikia ne vien laiko, bet ir papildomos energijos...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją