Kai kurių istorikų duomenimis, nuo 1956-ųjų ištisus dešimtmečius veikęs Vilniaus čigonų taboras buvo išvalytas tik pernai – 2020-ųjų gegužę. Tyliai ir visiškai netikėtai. Apie tai net šiandien nėra visiems plačiai žinoma. Tiesa, pasirodžius pirmiesiems šio reportažo anonsams netikėtai internete užplūdo komentatoriai, kurie teigė, kad narkotikais toliau prekiaujama buvusio čigonų taboro apylinkėse ir čia kone kasdieną suplūsta įvairaus plauko ir ypač probleminiai asmenys iš Vilniaus miesto bei aplinkinių gyvenviečių.

Netgi prasidėjo prognozės, kad Lietuvai sunkiai besitvarkant su netikėtai užplūdusia neteisėtų migrantų banga, šalia Vilniaus artimiausioje ateityje gali atsirasti ir kur kas baisesnės stovyklos nei ilgus metus šalies sostinę šiurpinęs čigonų taboras ir jame vykusios narkomanų orgijos.

Narkotikai užtraukė juodą etiketę

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją