Pridėtinio cukraus vartojimas įprastam žmogui yra neišvengiamas. Jį gamintojai naudoja beveik visuose maisto produktuose net jeigu jie nėra saldūs.

Net 75 proc. amerikiečių suvartoja daugiau cukraus nei turėtų. Net 66 proc. rinkoje esančių parduodamų produktų turi pridėtinio cukraus. Jo galima rasti mėsainiuose, duonoje, mėsos gaminiuose, salotose, padažuose ir pan. Jeigu neskaitote maisto etikečių – pradėkite. Nustebsite.

Visgi, kodėl į tokius maisto produktus ar pusgaminius dedamas cukrus? Gal egzistuoja situacijų, kai cukrus nėra taip jau blogai bei jį galima valgyti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją