Dovydė teigia, kad gydytojai psichiatrai jai diagnozavo vidutinio sunkumo depresiją su šizoidiniu asmenybės sutrikimu ir reakcijomis į stiprų stresą. „Depresija – tai klampus liūnas, iš kurio negali ir nenori išsikapanoti, bet paskęsti irgi negaliu, nes gyvenu dėl sūnaus, taigi taip ir pliūduriuoju“, – sako moteris.

– Dovyde, kaip suprasti tą jūsų pasakymą, kad „nenorite išsikapanoti“? Kad negalite, tai čia aišku – ne visada suvaldyti ligą gali pats sergantysis. Bet nenorite?..

– Gal ir keistai nuskambės, tačiau panašiai ir yra. Ne tai, kad nenoriu, tiesiog neturiu tam jėgų. Su depresija susidraugavau, ji mane lydi jau seniai. Turbūt nemokėčiau nei juoktis iš širdies, nei linksmintis, nei kuo nors džiaugtis. Niūri nuotaika tapo mano nuolatine palydove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)