Tai yra ištrauka iš Giulios Enders knygos „Žarnyno žavumynai: viskas apie menkai vertinamą organą“. Knygą išleido leidykla „Kitos knygos“, o iš vokiečių kalbos vertė Kristina Sprindžiūnaitė.

Kaip tai įmanoma? Iš nesuvirškinamų angliavandenių bakterijos gamina įvairias riebalų rūgštis: daržoves mėgstančios bakterijos – veikiau žarnynui ir kepenims, o kitų bakterijų pagamintomis riebalų rūgštimis šeriamas ir visas likęs organizmas. Dėl to nuo banano storėjama mažiau nei nuo tiek pat kalorijų turinčio pusės šokoladinio batonėlio – augaliniai angliavandeniai domina veikiau tiekėjus artimiausioms teritorijoms, o ne viso organizmo šėrikus.

Per tyrimus su antsvorio turinčiais žmonėmis buvo nustatyta, kad jų žarnyno floroje