Vitaminas D – vienas iš riebaluose tirpių (A, D, E ir K) vitaminų. Tai reiškia, jog jis organizme gali būti saugomas ilgą laiką (riebaluose tirpių vitaminų lengviau perdozuoti, palyginus su vandenyje tirpiais vitaminais). Maiste randamos 2 pagrindinės šio vitamino formos. Viena iš jų tai vitaminas D3 (cholekalciferolis): randamas gyvulinės kilmės maisto produktuose, tokiuose kaip riebi žuvis ar kiaušinio tryniai. Vitaminas D2 (ergokalciferolis): randamas kai kuriuose grybuose. Taip pat svarbu suprasti, kad vitaminas D3 beveik dvigubai efektyviau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją