Dėras yra gražus, modernus, istorinis ir sportiškas miestas, apsuptas trijų Europos sostinių – Budapešto, Vienos ir Bratislavos, jame gyvena 130 tūkst. žmonių.

Festivalio infrastruktūra bus labai kompaktiška. Planuojama, kad visos arenos bus išsidėsčiusios dviejose, viena šalia kitos esančiose zonose. Pirmoje – plaukimo, dziudo, teniso, lengvosios atletikos ir gimnastikos arenos. Nuo praėjusio rudens mieste veikia modernus plaukimo baseinas – tai puiki sporto bazė, atitinkanti naujausius FINA standartus. Pradėtas statyti ir lengvosios atletikos stadionas, o likusios keturių sporto bazių statybos šioje zonoje bus baigtos 2017 m. pradžioje.

Antroje zonoje yra rankinio, dviračių ir treniruočių salių kompleksai. „Audi“ rankinio arena taip pat veikia nuo praeito rudens, joje praėjusių metų pabaigoje vyko Europos rankinio čempionatas. Krepšinio ir tinklinio arenos įsikurs greta olimpinio kaimelio, Szechenyi universiteto teritorijoje.

Jau dabar festivalio organizatoriai daug dėmesio skiria komunikacijai, miestiečiams buvo pristatytas festivalio talismanas Hugoo. Kaip teigiama Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOC) pranešime, jaunųjų sportininkų laukia puikus renginys sportiškame ir gražiame mieste.

Europos jaunimo olimpiniai festivaliai (anksčiau vadinti Europos jaunimo olimpinėmis dienomis), kuriuos organizuoja Europos olimpinių komitetų asociacija (EOC) vyksta nuo 1991 m. Juose varžosi 14-18 metų sportininkai iš visos Europos. Festivalių tikslas – supažindinti jaunuosius sportininkus su olimpinėmis vertybėmis, leisti pajusti olimpinę dvasią ir rimtą tarptautinę konkurenciją.

LTOK pirmą kartą į EJOF delegavo Lietuvos rinktinę 1993 m. Šiais metais 26 - rugpjūčio 1 d. Tbilisyje vykusiame festivalyje dalyvavo 45 jaunieji sportininkai iš Lietuvos. Planuojama, kad 2017 m. festivalyje dalyvaus apie 60 sportininkų.

LTOK yra savarankiška, ne pelno siekianti, visuomeninė, pasaulio olimpiniam judėjimui priklausanti organizacija.