Priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai ir pirmų klasių mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos ir norintys žaisti futbolą, šiam nuotaikingam renginiui ruošėsi dvi savaites. Į veiklą įsitraukė per šimtas gimnazijos mokinių.

Projekte aktyviai dalyvavo ir vyresniųjų klasių mokiniai, rengę sportinių šokių programą, savanoriškai talkinę šventės metu.

Jau trečius metus iš eilės priešmokyklinio ugdymo grupės vaikus, pirmųjų klasių mokinius lanko kiškis Hansas, padedantis mažiesiems smagiai mokytis vokiečių kalbos. Šį kartą sujungti du projektai, tad kiškis Hansas pakvietė pabūti kartu, pasimankštinti ir pažaisti futbolą.

Renginys orientuotas į ankstyvąjį užsienio kalbų mokymąsi, judėjimo populiarinimą bei įvairių gebėjimų ugdymą, tokių kaip motorikos, koordinacijos, socialinių, matematinių įgūdžių, sveiko gyvenimo būdo.

Šventėje puikiai pavyko suderinti vokiečių kalbos ankstyvojo mokymosi projektą „Vokiečių kalba su kiškiu Hansu“ ir vaikų fizinį aktyvumą. Renginys pavyko - tai liudijo plačios vaikų šypsenos, geros emocijos, nuoširdus noras bendrauti, sportuoti ir mokytis drauge.

Renginyje, kurį organizavo Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokytojų kolektyvas, dalyvavo ne tik mokiniai, jų tėveliai, bet ir svečiai: projekto iniciatoriai ir globėjai – Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos „Goethe“ instituto atstovai, šiais metais susivieniję dėl gražaus tikslo – sveikos gyvensenos ir vokiečių kalbos populiarinimo.

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija, vienintelė Lietuvoje ekologijos ir aplinkos technologijų ugdymo ilgoji gimnazija, nestokoja iniciatyvų ir kitose veiklose.

Pavasarį gimnazijoje vyks tradicine tampanti nacionalinė pamoka „EKO idėjos Lietuvai“, į kurią kasmet kviečiama ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir dalyviai iš visų Lietuvos ugdymo įstaigų.

Eglė Strašinskaitė