Utenos kultūros centre vykęs Lietuvos moksleivių sąjungos Rudens forumo atidarymas prasidėjo skambiu LMS himnu, kurį, pritariant visai salei, atliko Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų orkestras.

LMS prezidentė Akvilė Burneikaitė pasveikino Rudens forumo organizatorius, dalyvius, svečius ir suteikė jiems žodį. Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas ir jaunimo reikalų koordinatorė Justė Rudokienė palinkėjo forumo dalyviams sėkmingo, produktyvaus darbo, naujų idėjų, gero laiko Utenoje bei apdovanojo uteniškę A. Burneikaitę ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LIJOT) prezidentą Mantą Zakarką prisiminimo dovanomis. Vėliau forumo dalyviai klausėsi lyderių pranešimų, uždavė jiems klausimų, susipažino su LMS veiklos gairėmis, vidiniais organizacijos tikslais ir iššūkiais.

Rudens forume apsilankė ir Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Pasveikinusi aktyvų jaunimą, ministrė atsakė į mokinių klausimus. LMS nariai domėjosi kokių pokyčių švietimo sistemoje ketina imtis, kaip bus siekiama pagerinti mokinių pasiekimus bei didinti pilietiškumą, taip pat kuo LMS galėtų padėtų ministrei. „Man svarbi mokinių, kaip ir kitų socialinių partnerių, nuomonė aktualiai švietimo klausimais, kaip patys mokinai vertina švietimo procesus, vykstančius jų mokyklose. Todėl džiaugiuosi, kad man talkins LMS deleguoti visuomeniniai patarėjai, laukčiau dar norinčiųjų prie jų prisijungti“, – susitikimo metu išsakė savo lūkesčius Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

LMS Rudens forumo dalyviai buvo apsistoję Utenos Dauniškio gimnazijoje, kur turėjo puikią progą pažinti vieni kitus, pabendrauti, pailsėti, pasinaudoti sporto sale bei kitomis gimnazijos erdvėmis. Mokymai vyko Utenos Kultūros centre ir Utenos kolegijoje. Forumo metu moksleiviai aktyviai dalyvavo skirtingose darbo grupėse, kuriose įgijo komunikacijos, projektų rašymo ir veiklos planavimo žinių.