Vilniečiai Lietuvos mastu rodo gerus pasiekimus

2015-2016 mokslo metais Lietuvos mokyklų žaidynių metu sostinės moksleiviai įrodė, kad futbolą puikiai žaidžia ir merginos, ir vaikinai. Pirmąsias vietas iškovojo Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos merginos ir Vilniaus Senvagės gimnazijos vaikinai. Kalnų dviračių kroso varžybose nepralenkiamos buvo merginos – pirmąją vietą laimėjo Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos moksleivės. Į sostinę pirmąją vietą taip pat atsivežė Vilniaus Jėzuitų gimnazijos moksleivės, kurios nugalėjo visas varžoves iš kitų miestų lengvosios atletikos keturkovės varžybose.

Berniukai buvo nepralenkiami stalo tenise. Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos moksleiviai praeitų žaidynių metu nugalėjo stalo teniso rungtyje, o 2005 m. gimimo ir jaunesni moksleiviai iš Vilniaus „Žėručio“ pradinės mokyklos įrodė, kad moka geriausiai žaisti šaškėmis. Susumavus visus Lietuvos žaidynių rezultatus, Vilnius I pogrupio bendroje įskaitoje, tarp didžiausių miestų, liko II vietoje.

Nauji metai – nauji iššūkiai

Jaunieji vilniečiai šiais metais varžysis 26 sporto šakų varžybose – badmintono, krepšinio, futbolo 5x5, kalnų dviračių kroso, lengvosios atletikos, plaukimo, šachmatų, šaškių, stalo teniso, orientavimosi sporto, rankinio, teniso, tinklinio, virvės traukimo ir kitose varžybose.

„Reikia skirti ypatingą dėmesį moksleivių motyvacijos didinimui sporto, aktyvesnės fizinės veiklos atžvilgiu. Svarbu tinkamai ugdyti vaikus, kad jie norėtų patys rūpintis savo sveikata. Vaikams naudinga dalyvauti tokiose varžybose, kadangi jos reikalauja tarpusavio draugiškumo, supratimo, solidarumo – visa tai daro teigiamą įtaką asmenybės formavimuisi. Tad džiaugiamės, kad turime galimybę ir šiais metais drauge su Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamentu organizuoti Vilniaus mokyklų varžybų etapą”, – pasakoja VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Lietuvos mokyklų žaidynes kiekvienais metais organizuoja Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės bei Lietuvos neformaliojo švietimo centras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją