Tikimasi, kad „Pasiruošk brandos egzaminams su KTU“ įtrauks per tūkstantį vyresniųjų klasių moksleivių. Ateityje šis projektas apims ir daugiau egzaminų, kuriems pasiruošti padės dar daugiau KTU lektorių ir kviestinių specialistų.

„Esame suinteresuoti, kad būsimieji KTU pirmakursiai ramiai ir be baimės lauktų brandos egzaminų sesijos“, – teigia KTU studijų prorektorė Jurgita Šiugždinienė

Į valstybės finansuojamas vietas – 3 brandos egzaminai

KTU SMHMMF dekanė Eglė Butkevičienė sako, kad šia iniciatyva norima būsimuosius studentus, kurie pretenduoja stoti į pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų valstybės finansuojamas studijų vietas, paruošti pagrindiniams 3 privalomiesiems valstybiniams (lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos ir matematikos) brandos egzaminams.

Nuo 2016 m. įsigaliojo nutarimas dėl minimalių reikalavimų stojant į Lietuvos universitetus: stojantiems į universitetų valstybės finansuojamas vietas reikės išlaikyti 3 valstybinius brandos egzaminus (išskyrus menų studijų programas) – lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos ir matematikos, o pasiektas konkursinis balas turės būti ne mažesnis kaip 2. Stojantiems į universitetų valstybės nefinansuojamas vietas reikės išlaikyti vieną bet kurio dalyko valstybinį brandos egzaminą, o pasiektas konkursinis balas turės būti ne mažesnis kaip 2.

„11–12 klasių moksleiviams pasiūlysime 6 paskaitų pasiruošimo egzaminams ciklą. Korepetitoriai ir KTU lektoriai ne tik suteiks moksleiviams papildomų reikiamų žinių, tačiau ir padės jiems jaustis tvirčiau, lengviau atsikvėpti prieš egzaminų sesiją“, – teigė dekanė Eglė Butkevičienė.

Dalyko žinios bei psichologinės mokymosi metodikos

Moksleiviams visapusišką pagalbą suteiks profesionali pagrindinių brandos egzaminų specialistų-korepetitorių komanda – lietuvių kalbos ir literatūros ekspertė J. Slavinienė, anglų kalbos ekspertė R. Stuokienė ir matematikos ekspertė Z. Mockutė.

Korepetitoriai su moksleiviais kalbės apie dažniausiai pasitaikančias klaidas, patars, į ką labiausiai reikia atkreipti dėmesį besiruošiant konkrečiam egzaminui.

KTU lektoriai – edukologai ir psichologai – supažindins vyresniųjų klasių mokinius su įvairiomis metodikomis, padedančiomis susikaupti egzaminams, efektyviai mokytis, valdyti stresą ir patars, kokį karjeros kelią pasirinkti.

Vyks pirmuosius tris kovo šeštadienius

Intensyvus paskaitų ciklas, skirtas moksleiviams pasiruošti brandos egzaminams, vyks pirmuosius tris kovo šeštadienius (kovo 5, 12, 19 d.), o vėliau darbo dienomis (ketvirtadieniais/penktadieniais).

Paskaitų ciklas vyks KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultete (A. Mickevičiaus g. 37), esančioje Didžiojoje auloje (202 aud.), kuri talpina iki 200 žmonių.

11-12 klasių mokiniai kviečiami aktyviai registruotis į šiuos užsiėmimus. Vietų skaičius ribotas, tad būtina išankstinė registracija.

Registracija į kovo 5 d. 11 val. vyksiantį pirmąjį užsiėmimą „Didžiausios daromos klaidos lietuvių kalbos ir literatūros egzamine“ vyksta čia.

Registracija į kitus užsiėmimus bus skelbiama vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją