Beveik 50 geriausių jaunųjų šalies šaulių varžėsi dvejose rungtyse – šaudė pistoletu ir šautuvu.

Pistoleto rungtyje nugalėtojais tapo Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos sportininkai, surinkę 2072 taškus. Pirmąją vietą iškovojo Jovilė Mačiulytė, Jovilė Danusaitė, Emilija Kumpikevičiūtė, Gediminas Aušra, Julionas Juška ir Matas Stunžinas.

„Lengvų pergalių nebūna, tačiau mūsų komanda labai smarkiai treniruojasi, – po finalinių kovų sakė Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokytojas Algimantas Baublys. – Aš pats dirbu ne tik kūno kultūros mokytoju, tačiau ir treneriu sporto centre, todėl mes visi esame po vienu stogu ir mums yra lengviau. Nuo 2014 metų turime atnaujintą šaudyklą, kurioje visi ir dirbame, visi mūsų komandos šauliai yra iš vienos mokyklos. Galime savimi didžiuotis, nes padarėme didelį darbą, čempionais tapome jau 6 kartą. Mokykla skyrė papildomas valandas šaudymui, turime tų vaikiukų, kurie noriai dirba. Galime tuo pasigirti. Žinoma, mokinių noras sportuoti yra problema visoje Lietuvoje. Jeigu net krepšininkai skundžiasi, kad nesurenka žaidėjų, tai ką jau kalbėti kitoms sporto šakoms. Aišku, gal skųstis yra mūsų tautos bruožas, tačiau vaikų susidomėjimas sportu tikrai mažėja, jaunimas mieliau laiką leidžia prie kompiuterių, jiems mažai kas įdomu. Moksleiviai turi didelį pasirinkimą įvairios veiklos, todėl juos sunku sudominti. Šaudymas Lietuvoje nėra religija, kaip kokioje Vokietijoje ar Čekijoje, kur daugybė moksleivių yra šios sporto šakos entuziastai. Manau, kad Lietuvos mokyklų žaidynėse nereikėtų riboti dalyvių amžiaus. Jeigu moksleivis mokosi mokykloje, tai jam reikia ir leisti dalyvauti. Mes pavyzdžiui norime konkuruoti bendroje įskaitoje, tačiau negalime to daryti, nes turime moksleivius tik nuo 9 klasės, o kitose rungtynėse gali dalyvauti tik daug jaunesni moksleiviai. Tai šiek tiek skaudu, kad negalime lygiai kovoti, tačiau tokios žaidynės tikrai reikalingos, vaikai gali pasimokyti, pajudėti. Gal ne visi taps olimpiečiais, tačiau bus sveiki ir sportiški žmonės“.

Antrąją vietą iškovojo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai (Justina Janavičiūtė, Gustė Berankytė, Inesa Karkauskaitė, Martynas Baranauskas, Domantas Sodaitis, Žygimantas Krasnickas), kurie surinko 1958 taškus, trečioji vieta atiteko Vilniaus Užupio gimnazijos šauliams (Nojus Kristijonas Kasperavičius, Raimundas Žutautas, Vilius Tuinyla, Gabrielė Rankelytė, Greta Rankelytė, Adelė Zybailaitė), pelniusiems 1890 taškų, o ketvirti liko Rokiškio Juozo Tumo–Vaižganto gimnazijos mokiniai – 1781 taškas.

Šautuvo rungtyje taikliausi buvo Kauno rajono Raudondvario gimnazijos šauliai, jie plenė 2213 taškų. Nugalėtojais tapo Domantė Blažaitytė, Justina Jančiulevičiūtė, Vaiva Vaitkutė, Mindaugas Rybakovas, Arminas Kijauskas ir Matas Blaškevičius.

„Mūsų pergalė nebuvo lengva, nes jau zonos varžybose turėjome rimtų konkurentų ir reikėjo paprakaituoti, kad juos įveiktume, – sakė Raudondvario gimnazijos treneris Rimas Stankevičius. – Mes jau 3 kartus buvome geriausi, kryptingas darbas, mokinių paruošimas padeda siekti rezultatų. Turėjome puikią šaulę Rūtą Kerulytę, tačiau ji įstojo mokytis į universitetą, dabar užaugo nauja karta – puikiai šiemet pasirodė septintokės. Turime 40 šaulių. Mes nuo Kauno nutolę 13 kilometrų, tai mums vaikus sudominti nėra labai sunku, Raudondvaryje nėra didelio pasirinkimo. Su šauliais čia dirbu nuo 1996 metų ir turime puikią bendruomenę. Vaikai noriai eina į treniruotes, tėvai noriai leidžia, dalyvaujame varžybose“.

Antri liko Rokiškio Juozo Tumo–Vaižganto gimnazijos sportininkai (Gabrielė Kišūnaitė, Eglė Aušrinė Kundrotaitė, Rima Ežerskaitė, Edvinas Deksnys, Tomas Repšys, Kristijonas Makuška) kurie surinko 2160 taškų, treti – Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai (Sonata Stundžytė, Rasvita Kazakevičiūtė, Medeina Biliūtė, Marius Vailionis, Rokas Petkevičius, Edvinas Šaulys) – 2022 taškai, o ketvirtąją vietą užėmė Vilniaus r. Zujūnų vidurinės mokyklos sportininkai su 1581 tašku.

Komandos buvo apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro prizais.