Skirtingais metų laikais renginys vyko manieže ant dirbtinos dangos, futbolo stadione, treniruočių aikštyne, tinklinio aikštelėje ant smėlio, o šįmet pirmąkart buvo žaidžiama parke, netradicinių matmenų aikštelėse. Šiais metais dalyvavo jauniausia renginio dalyvė Smiltė Karpavičiūtė, kuriai suėjo vieneri metai, vyriausiajai dalyvei Ramutei Kartavičienei 65 metai. Vyriausiai dalyvei, kuriai tekę dalyvauti šeimų futbolo šventėje buvo suėję 74 metai. Zubrickų šeimą iš Mokolų miestelio atstovavo trys šeimos kartos.

Futbolo renginyje galiojo tam tikros taisyklės: žaidžiama su 1 dydžio kamuoliu į mažus vartus; aikštelėje rungtynių metu būtinai turi būti mažiausiai viena moteriškos lyties atstovė; rungtynėse teisėjų nėra, visus iškilusius klausimus sprendžia pačios šeimos, taip parodydamos pagarbą varžovams; kamuoliui užriedėjus už aikštės ribų, kamuolį įveda koja tik moteris.

Šiemet į šeimų futbolo šventę atvyko Padolskių, Čeplikų, Valiukevičių, Skamarakų, Tumosų, Kisieliauskų, Tamulynų, Šnekučių, Naujokaičių (Marijampolė), Čivinskų (Lakštučiai), Markevičių (Karkliniai), Zubrickų (Mokolai), Valaičių (Kaunas), Vadlugų (Noreikiškės), Eidukaičių, Urkių (Gižai), Burbulių (Igliškėliai), Karpavičių, Mikuckų (Ringaudai), Striokų (Vilkaviškis) šeimos.

Komandos pagal šeimų sudėtis ir amžių buvo suskirstytos į keturis pogrupius po penkias šeimas, kur kiekviena komanda sužaidė tarpusavyje. Pertraukose tarp varžybų, šeimos nariai varžėsi atskirose rungtyse: tėtės – „Futbolo krepšinyje“, mamos ir vaikai „Taiklumo rungtyje“, o visi šeimos nariai „Kantrybės“.

Sužaidus visas varžybas paaiškėjo, kad šįmet pirmąją vietą iškovojo marijampoliečių Kisieliauskų šeima,kuri pasipuošė pirmos vietos medaliais ir nugalėtojų taure. Sidabro medaliais ir antros vietos taure pasipuošė marijampoliečių Tamulynų šeimos nariai, trečiąją vietą užėmė Tumosų šeima iš Marijampolės. Visos šeimos buvo apdovanotos atminimo taurėmis ir suvenyrais.

Konkurse tarp tėčių geriausiai pasirodė marijampolietis Dainius Čeplikas, kuris finale pranoko savo miestietį Artūrą Šnekutį, iš mamų taikliausiai sekėsi smūgiuoti į vartus Viktorijai Kisieliauskienei, kuri užėmė pirmą vietą, antroji vieta atiteko Renatai Markevičienei, o trečioji vieta – Rugilei Šnekutei. Iš vaikų geriausiai sekėsi Pauliui Botyriui, antroje vietoje liko Ignas Skamarakas, o trečioje Goda Tamulynaitė. Visi prizininkai buvo apdovanoti įvairiais asmeniniais prizais. „Kantrybės“ konkurse geriausiai pasirodė Čeplikų, Mikuckų, Kisieliauskų, Čivinskų ir Zubrickų šeimos, kurios apdovanotos kvietimais apsilankyti picerijoje ir pasimėgauti puikiomis picomis.

Komandas prizininkes ir konkursų nugalėtojus, bei šventės dalyvius apdovanojo šventės iniciatorius Kauno r. Kačerginės daugiafunkcio centro sporto ir sveikatos veiklos organizatorius Martynas Karpavičius.