Nors pirmuosius du kėlinius jablonskiečiai tvirtai ir, rodės, nepalenkiamai persvarą laikė savose rankose, Tomo Domarko treniruojamos ekipos sėkmė ėmė braškėti po taiklių priešininkų tritaškių ir sėkmingai pasibaigiančių atakų, kurios priartino priešininkus prie jablonskiečių rezultato.

Jablonskiečių komanda neatsilaikė ir J. Basanavičiau krepšininkai įsiveržė į priekį rezultatu 76:74. Pasidavę priešininkų spaudimui, jablonskiečiai garbingai kovėsi toliau, tačiau pergalė su kiekviena žaidimo minute atrodė vis labiau nepasiekiama.

Apie įvairius varžybų aspektus, lėmusius priešininkų triumfą, kalbėjo ir vienas iš Jono Jablonskio gimnazijos vairininkų, pernai mokyklą baigęs Kristupas Žemaitis: „Šiek tiek rizikavom ties kai kuriais žaidėjais, kurie iš toliau gal prasčiau pataiko, bet jie šiandien kaip tik pataikė. Daug labai smulkių detalių. Neatkovojo kamuolių kelių, kur, atrodo, į rankas nukrito, pramėtėm gana gerus metimus. Tačiau susigulės emocijos, ir tuomet pamatysim, kad per visą tą laiką padarėm tikrai neblogą darbą. Dar norėčiau padėkoti mokytojui Tomui Domarkui, kuris pasiūlė man prisijungti prie komandos, padėjau nuo pirmų rungtynių, buvo tikrai smagu bendradarbiauti, išgyvenom gerų emocijų per visą šį laiką.“

Konkurentų pergalę pripažino ir juos pagyrė Jono Jablonskio gimnazijos rezultatyviausias žaidėjas Julius Daugėla.

„Neturėjome pagrindinio savo įžaidėjo, tačiau žaidėme kaip ir gerai, kovėmės, stengėmės, tikrai nepasakyčiau, jog varžovai buvo silpnesni ir mes privalėjome juos nugalėti. Jie tikrai šiandien buvo stipresni ir tikrai verti pergalės.Du-trys tritaškiai iš eilės sekė Basanavičiaus mokyklos, ir tai išmušė mus iš vėžių“, – kertinį finalo momentą išskyrė J. Daugėla.

„Visas komandos branduolys išlieka, tad kitąmet bandysime padaryti tai, ko šįmet nepavyko. Lyginant su praėjusiu sezonu, kuomet net nepatekome į ketvertą, o komanda išliko beveik ta pati, šiais metais pavyko net be pralaimėjimų nužygiuoti iki finalo,“ – bendru komandos pasirodymu buvo patenkintas J. Daugėla.

Geriausi viso turnyro žaidėjai:

Karolis Skadas (Antano Smetonos gimnazija)

Justinas Marcinkevičius („Saulės“ gimnazija)

Julius Daugėla (Jono Jablonskio gimnazija)

Lukas Žukauskas (Jono Basanavičiaus gimnazija)

Už informaciją ir nuotraukas dėkojame kkml.lt